Anasayfa , APP , AKP-MHP’li faşistler Almanya’da 24 kişiyi ölümle tehdit etti

AKP-MHP’li faşistler Almanya’da 24 kişiyi ölümle tehdit etti

Haber Merkezi|24.03.2021|Federal Alman Hükümeti, son 5 yıl içinde aralarında Alman siyasetçilerin de bulunduğu 24 kişinin Türk milliyetçileri tarafından ölümle tehdit edildiğini açıkladı.

Alman Sol Parti(Die Linke), AKP-MHP’li Türk faşistlerinin son dönemlerde sanal medya hesapları üzerinden Erdoğan rejimi muhaliflerine yönelik ölüm tehditlerini artırmasını Federal Meclis’e taşıdı. Konuya ilişkin Sol Parti İçişleri Sözcüsü Ulla Jelpke tarafından hazırlanan soru önerisine hükümet adına Federal İçişleri Bakanlığı yanıt verdi.

Soruların çoğuna “hükümetin elinde bu konuyla ilgili bir yok” denilerek yanıtsız bırakan bakanlık, 1 Haziran 2016- 1 Mart 2021 tarihleri arasında Türk milliyetçilerinin posta yolu, telefon ve e-posta gibi elektronik iletişim araçlarını kullanarak toplam 24 kişiyi ölümle tehdit edildiğini duyurdu. Bakanlığın verdiği bilgilere göre Kürt, Sol Parti ve HDP’li politikacıların yanı sıra yerel siyasetçiler de tehditlerden nasibini aldı.

GAZETECİLER, BİLİM İNSANLARI ÇOK SAYIDA KİŞİ TEHDİT EDİLDİ

Tehditlerin ulus ve uluslararası alanda yaşanan gelişmelere göre değiştiği ifade edilirken, tehdit edilenlerin arasında gazeteciler, yazarlar, blog yazarları, bilim insanları, sporcular ve sanatçıların bulunduğu öğrenildi. AKP-MHP yanlısı faşist grupların hedefinde olan bazı kişilerin birden fazla kez ölüm tehdit edildiğini belirten İçişleri Bakanlığı’na göre tehdit mesajları gönderen kişilerin bir kısmının kimlik bilgileri Almanya dışında yaşadıkları için tespit edilemedi.

Almanya’da yaşayıp kimlikleri tespit edilenlerin çoğunun Türk kökenli göçmenler ve erkek olduğu açıklandı. Mesajların içeriğinin aşırı milliyetçi ifadelerden oluştuğunu aktaran bakanlık, tehdit edilenlerin genel bir koruma altına alınmadığını, sadece herhangi bir etkinliğe katıldıklarında can güvenliklerinden endişe etmeleri halinde yerel polise başvurmalarını istedi.

‘SOMUT TEHLİKE YOK’ İDDİASI

Ancak tehdit edilenlerin kişilerin sayıca fazla olmasına rağmen İçişleri Bakanlığı “Almanya’da yaşayan kişilerin Türk hükümetinin politikalarını eleştirdikleri için hali hazırda somut bir tehlikeyle karşı karşıya değiller” iddiasında bulundu. Angela Merkel’in başbakanlığındaki hükümete göre tehdit edilmeler söz konusu kişileri korkutma amacıyla yapılıyor.

Garê’ye yönelik işgal girişimi  sonrası Genelkurmay eski İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin son dönemde katıldığı bir televizyon programında Avrupa’da yaşayan Kürtleri “Avrupa’da bunların unsurları var. Avrupa’daki unsurlarına bir şey yapmamız gerekiyor. Yani daha evvelden Paris’te yapıldı ama, evet…” sözleriyle açık biçimde hedef göstermişti.

ALMANYA AKP-MHP’NİN EN ÖNEMLİ ÇALIŞMASI SAHASI

AKP-MHP’li Türk faşistleri başta DİTİB olmak üzere, konsolosluklar, lobi kuruluşları, dernekler, bankalar ve hatta seyahat acenteleri üzerinden örgütleniyorlar. Hem propaganda hem de istihbarat amacıyla yürütülen bu çalışmalar Türk Büyükelçiliği’ne bağlı birimler tarafından organize ediliyor. MİT için ise Almanya Türkiye dışındaki en önemli çalışma ayağını oluşturuyor. Alman hükümeti kaynaklarına göre ülkede MİT’e çalışan 8 bin kişi bulunuyor. (ANF)