Home , Haberler , “Her yer Farqin, her yer direniş”

“Her yer Farqin, her yer direniş”

20151112_1324391

Dersim: Munzur Üniversitesi öğrencileri dersleri boykot ederek, Farqin için sokağa çıktı.

Munzur Üniversitesi öğrencileri, DÖ-DER’e yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan öğrenciler için 10 Kasım’da boykot başlattı. Üniversitedeki boykotu Dersim merkeze taşıyan öğrenciler, gözaltılarla birlikte Farqin’deki katliamı protesto ediyor.

Bugün boykata devam eden üniversite öğrencileri, 13.00’te yer altı çarşısı üstü’nde toplanarak, merkezde yürüyüş yaptı. Yürüyüşte DEM-GENÇ/DÖ-DER imzalı “FARQİN, GEVER, CİZRE Yalnız Değildir, Kürdistan’daki Katliamlara Son” yazılı pankart taşınarak, T. Kürdistan’ındaki katliamlar protesto edildi. Merkezdeki cadde trafiğe kapatılarak kitle oturma eylemine başladı. Oturma eyleminde Dersim Halkı’na Farqin’deki katliama ses çıkarmak ve gözaltıları sahiplenmek için çağrı yapıldı. Eylemde DGH, SGDF, YDG, Emep Gençliği gibi gençlik örgütlerinin yanı sıra HDP Dersim milletvekili Alican Önlü de katılım gösterdi.

12243569 893714907382351 3090202887904164170 n

Oturma eyleminde “Her yer Farqin, her yer direniş”, “Kürdistan goristan jibo faşistan” sloganları yükseldi. Oturma eylemine çevrede bulunan esnaf alkışlarla, destek verdi.

“Faşizm bizi seyirci konumuna getirmemelidir”

Eylem’de söz alan Alican Önlü Devlet’in Kürdistan’daki katliamları karşısında birlikte mücadeleyi büyütmenin önemine değinerek “Herkes direnişin destekçisi değil, bir parçası olmak zorundadır” sözleriyle Dersim Halkı’na Farqin’deki direnişi sahiplenme çağrısı yaptı. Devletin, direnişin öznesi ve öncü olan gençlikten korktuğunu ve gençliği sindirmek için gözaltı ve tutuklamalara başvurduğunu vurgu yaptı. “Faşizm bizi seyirci konumuna getirmemelidir” sözleriyle gözaltındaki öğrencilere sahip çıkmanın önemine değinen Önlü, Farqin’deki katliam için birlikte mücadeleyi yükseltmek gerektiğine değindi.

Yarım saat trafik kapatılarak yapılan oturma eylemi, “Diren Farqin Dersim Seninle” sloganlarıyla, yer altı çarşısı üstünde devam etti.