Home , Avrupa , UPOTUDAK’tan Turgut Kaya İçin Eylem Çağrısı

UPOTUDAK’tan Turgut Kaya İçin Eylem Çağrısı

Haber Merkezi |09.08.2018| Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi (UPOTUDAK) 40 gündür açlık grevi yapan Turgut Kaya için eylem çağrısı yaptı.

11 Temmuz günü Avrupa’da Yunan konsoloslukları önüne çağrı yapan UPOTUDAK, Atina hapishanesinde 40 gündür açlık grevinde olan Turgut Kaya ve Gümülcine Hapishanesinde tutsak olan Hıdır Gönek ile dayanışma çağrısı yaptı. UPOTUDAK tarafından yapılan çağrı şu şekilde:

UPOTUDAK olarak, 11 Temmuz 2018 Çarşamba gününü, Avrupa’da Turgut Kaya ile dayanışma günü ilan ediyoruz.

Atina Yüksek Mahkemesi, 30 Mayıs 2018 tarihinde Turgut Kaya’nın Türkiye’ye iade kararını onayladı. Turgut Kaya, iade kararının geri çekilmesi ve serbest bırakılması için 42 gündür açlık grevinde. Turgut Kaya’nın yaşam tehlikesi baş göstermesine rağmen, Syriza hükümeti sessizliğini koruyor. Adeta Turgut Kaya’nın ölümünü bekler gibi davranan Syriza hükümetinin bu tavrını presto etmek ve Turgut Kaya’nın serbest bırakılmasını talep etmek için; tüm devrimci, ilerici ve yurtseverleri 11 Temmuz 2018 tarihinde, Avrupa’da bulunan bütün Yunanistan konsoloslukları önüne siyah çelenk bırakmaya çağırıyoruz.

UPOTUDAK

Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi