Anasayfa , Haberler , PŞTA : Katledilişinin 40. yılında Komünist Önder İbrahim Kaypakkaya’yı anıyor ve sahipleniyoruz!

PŞTA : Katledilişinin 40. yılında Komünist Önder İbrahim Kaypakkaya’yı anıyor ve sahipleniyoruz!

partizan-tutsakTÜRKiYE | 18-05-2013 | Mayısın kızıllığına renk katanların arasında sönmeyen bir meşale olan İbrahim Kaypakkaya, bundan 40 yıl önce düşüncelerini ihtilalci komünizmin en tehlikelisi olarak görenler tarafından Amed zindanlarında işkencede katledildi.

Ülkemiz topraklarında 50 yıllık suskunluğu parçalayarak halka umut olan İbrahim Kaypakkaya’nın düşünceleri hala güncelliğini koruyor.

Kürt ulusal mücadelesi çözüm aldatmacasıyla teslim alınmak istenirken, işçi ve köylüler yeni saldırı yasalarıyla yoksulluğa, güvencesizliğe itilirken, kadınlar emekleri yok sayılarak şiddete, katliama kurban giderken, gençler geleceksizliğe mahkum edilirken bugün bize düşen İbrahim gibi yaşamak, onun gibi savaşmak olmalıdır. Çünkü nerede direniş ve mücadele varsa İbrahim orada yaşayacaktır.

O işkence tezgahlarında cellatlarına diz çöktürürken arkasına halkın gücünü almıştı. Ve halkın umudunu da dimdik savunuyordu. Bu yüzden onun düşünceleri egemenlerin korkulu rüyası olmuştu. Onu katlederek bu düşünceleri yok edeceklerini savunan egemenlerin yanılgısına en iyi cevap 41 yıllık tarihin kendisidir.

Onun ardılları 41 yıldır zindanlarda, işkence tezgahlarında, fabrikalarda, tarlalarda, sokaklarda, dağ başlarında, bu mücadeleyi büyütmeye devam ediyor. Onun ardıllarına bıraktığı miras ancak mücadelenin daha da ileri taşınmasıyla korunacaktır.

Biz şehit ve tutsak aileleri çocuklarımızı savunurken başladığımız bu yolda, onların düşüncelerini de onurlu kavgalarının anlamını da öğrendik. Kaypakkaya’nın biz ailelere öğütlediği sözün anlamını mücadele içinde bilince çıkardık.

“Gider gider, nice koçyiğitler gider

Senin de içinde bir oğlun varsa çok değildir

Ey mavi gök

Ey yağız yer bilesin ki

Yüreğimiz kabına sığmamakta

Örsle çekiç arasında yoğrulduk

Hıncımız derya gibi kabarmakta”

Ana ve babalara çocuklarını kavganın bağrına tereddütsüzce teslim etmeyi öğütleyen İbrahim Kaypakkaya’yı anarken biz şehit ve tutsak aileleri onun devrimci mirasını yaşatmanın, geleceğe taşımanın ancak ve ancak mücadele etmekten geçtiğinin bilincindeyiz. Çünkü bizi sevdiklerimizden ayrı bırakanın bu faşist sistem olduğunu ve bu mücadelede  zafere giden yolun çocuklarımızla omuz omuza olmaktan geçtiğini çok iyi biliyoruz.

Partizan şehit ve tutsak aileleri olarak ölümünün 40. yılında yapılacak anma etkinliklerine, geride direngen türküler söyleyerek uğurladıklarımız adına, onların yarım türkülerini söylemeye devam edenler olarak, tüm gücümüzle katılma ve nerede direniş ve mücadele varsa orada Kaypakkaya’yı yaşatma çağrısı yapıyoruz.

 

PARTİZAN ŞEHİT VE TUTSAK AİLELERİ