Anasayfa , Haberler , “İnadına güzel gülüşleri ile hatırlayacağız”

“İnadına güzel gülüşleri ile hatırlayacağız”

TÜRKİYE|21.11.2017|Tahammülsüzlüğünü katlederek bile atamayan “türk ordusu” yine bir kadın gerilla bedeni ile sahnelerde.

Dersim Ovacık’ta ki MKP/HKO (Maoist Komünist Partisi / Halk Kurtuluş Ordusu) gerillaları ile girilen çatışma sonrası katledilen 2 kadın gerillanın cansız bedenleri üzerinden politika yapan faşist zihniyet kitlelere, özellikle kadınlara mesaj vermeye çalışıyor.

Tıpkı Sri-Lanka`da olduğu gibi sözde terörizmle mücadele adı altında insan hakları ve savaş suçu olarak nitelendirilen tarzda uygulamaları/saldırıları örnek alacak olsa gerek sokak ortasında cansız gerilla bedenlerine işkence ve teşhir yöntemini her fırsatta kullanmaya devam ediyor. Ekin Van’ın çıplak bedeni ile kitlelere korku salmaya çalışıldığı gibi, geçtiğimiz günlerde Dersim Ovacık`da şehit düşen iki kadın gerilla`nın da içlerinde olduğu çıplak bedenlere ait fotoğrafların sosyal medyada paylaşılmasında verilmek istenen mesaj aynı zihniyetin ürünü olduğu açıktır. Bu mesaj Rojava’da savaşan kadınlar da, ERK’ek şiddeti yaşayan ve buna karşı mücadele eden tüm kadınlarda da karşılığını elbet bulmuştur ve bulmayada devam edecektir.

Çıplak bedenleri ile teşhir etmeye çalışılan devrimcileri kitleler inadına güzel gülüşleri ile ve direnişleri ile hatırlayacak.

Bu saldırılar yeni değildir. Savaş hukukunda bile olmayan vahşeti sergileyerek halkların kurtuluşu mücadelesini verenleri yok etme operasyonları yapılmaktadır. Dersim’de, Türkiye ve T. Kürdistan ‘ında her türlü savaş aracı kullanılarak gerillalara saldırılar yapılmaktadır. Gerillalara yönelik kimyasal silahlar bile kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra doğa katliamları yapılmakta sivil insanlarda katledilmektedir. Buna paralel Kadın bedeni üzerinde yürütülmeye çalışılan politikada faşizmin kirli yüzü görülmektedir.

Bütün bu zulüm ve vahşete rağmen Türkiye ve T. Kürdistan’ında mücadele yürütülüyor. Yeni bir dünya yaratma mücadelesinde yaşamlarını ortaya koyanlar, halkın umudu olanlar ölümsüzdür.