Home , Avrupa , UNİA Sendikası TEKEL İşçilerine Dayanışmada

UNİA Sendikası TEKEL İşçilerine Dayanışmada

İSVİÇRE | 20 – 02 – 2010 | İsviçre UNİA sendikası, TEKEL işçileriyle dayanışma amaçlı bir mesaj yayımladı ve sembolik bir maddi yardım gönderdi. UNİA mesajında, işçilerin cesareti ve kararlılığının, Avrupa işçilerine örnek olduğunu belirtti.

Mesajın tümünde şu sözlere yer verildi:

Bizler, İsviçre UNIA sendikasının Neuchâtel bölgesi üyeleri, TEKEL grubu işletmelerinin mücadele etmekte olan kadın ve erkek işçilerine destek ve dayanışma mesajımızı iletiyoruz.

12’000 kadın ve erkek ücretliyi sokağa atan, Türk endüstrisinin gözbebeği olan bir işletmenin özelleştirilmesi kabul edilemez. 60 günden beri sendikanızın önünde, sokakta mücadelenizi sürdürmektesiniz. Kararlılığınız ve cesaretiniz nedeniyle sizleri kutluyoruz. Bunlar tüm Avrupa işçileri için direniş örneği olmaktadır.

İsviçre’deki sendika gazetelerinde davanızı kamuoyuna ulaştırmak amacıyla gerekli olan işleri yaptığımızı belirtiyor, bu vesileyle, küçük ama somut bir mali yardım olarak sizlere 200 frank gönderiyoruz.

Sosyal, dayanışmacı, insanca ve kadın ve erkek haklarına saygılı bir Avrupa için kadın, erkek, hep birlikte mücadele edeceğiz.

Güç birlikten doğar.

Neuchâtel Kantonu kadın ve erkek işçileri, İsviçre

Unia sendikası