Anasayfa , Avrupa , Umuda Haykırış Konser Serisi Koblenz’de Başladı

Umuda Haykırış Konser Serisi Koblenz’de Başladı

Koblenz |29.10.2018| Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) bünyesinde çalışmalarını sürdüren müzik grubu Umuda Haykırış, SUSMA albümü tanıtım konserlerine startını verdi. Konser serisinin ilk durağı olan Koblenz’de sahne alan Umuda Haykırış’a müzisyen Ruşen Ergüzel eşlik etti.

Albüm tanıtım konserinde ilk olarak Ruşen Ergüzel sahne aldı. Zazaca, Türkçe ve Kurmancça seslendirdiği eserleri kitle tarafından beğeniyle karşılandı.

Ruşen Erçakır’dan sonra bir konuşma yapan ATİK Genel Konsey Eşbaşkanı Süleyman Grücan, konuşmasına yakın zamanda Koblenz ve çevresinde yakın zamanda vefat edenler için ailelere ve dostlarına başsağlığı diledikten sonra dünya ve Avrupa’da gelişen politik gelişmelere dikkat ekti. Gürcan konuşmasında, emperyalistler arası çelişkilere ve ezilenlere yönelik saldırılara vurgu yaparak İstanbul’da bir araya gelen Rusya, Türkiye, Almanya ve Fransa zirvesinden ezilenler lehine kararın çıkmayacağını, bu zirveden daha büyük saldırganlıklar çıkacağını dile getirdi. Kurumsal olarak yapılan mücadelenin önemine değinen Gürcan, Avrupa’da yükselen ırkçılığa ve faşizme karşı örgütlenmenin ve kurumsal çalışmalarının elzem olduğunu; ATİK, Yeni Kadın ve Yeni Demokratik Gençlik kurumları çevresinde örgütlenme çağrısı yaparak konuşmasını sonlandırdı.

https://www.facebook.com/AtikHaber/videos/323400545116254/

Ardından sahne alan Grup Umuda Haykırış, SUSMA albümünde yer alan eserlerini seslendirdi. Albümün “Karadeniz İsyanda” eseri seslendirmesi dans eşliğinde gerçekleştirildi. Frankfurt KAGEF Folklor ekibinin, Karadeniz İsyanda esiriyle birlikte yaptıkları dans ve horon gösterisi büyük beğeni topladı.

Umuda Haykırış sahnesi sırasında müzik grubu ve SUSMA albümü hakkında bilgiler verildi ve grupta yer alan müzisyenler seyircilere tanıtıldı. İkiyüze yakın kitlenin olduğu konser ATİK ve Koblenz Enternasyonal Kültür Merkezi (IKZ) tarafından desteklendi. Etkinlikte ayrıca, Türkiye’de direnen inşaat işçileri için dayanışma çalışması örgütlendi.

Albüm tanıtım konserleri önümüzdeki süreçte devam ediyor. Nürnberg’te sahne alacak olan Umuda Haykırış, Fransa, İsviçre, Almanya ve Avusturya’da sevenleri ile buluşması bekleniyor.