Anasayfa , Avrupa , Stuttgart’ta Çoşkulu Kaypakkaya Anması

Stuttgart’ta Çoşkulu Kaypakkaya Anması

STUTTGART | 24 – 05 – 2010 | 22 Mayıs günü, İbrahim Kaypakkaya’yı katledilişinin 37. Yılında anmak ve yaşatmak amaçlı Avrupa’nın 7 merkezinde düzenlenen anma gecelerinden birisi de Stuttgart Esslingen’de gerçekleştirildi. Düzenlenen anma etkinliği coşkulu ve görkemli geçti.

Kaypakkaya şahsında komünist ve devrimciler için saygı duruşu ile başlayan geceye sempozyum ile devam edildi. Sempozyuma konuşmacı olarak Partizan temsilcisinin yanısıra, Haluk Gerger ve Faik Bulut katıldılar. Türkiye ve dünyadaki siyasal gelişmelerin ve İbrahim’in hayatı ve mücadelesi gibi konuların ele alındığı sempozyum büyük bir ilgi ve beğeni ile izlendi.

Sempozyumun ardından kültürel bölüme geçildi. Programda yer alan Hasan Sağlam, Grup Haykırış, Tiyatro ve Şivan Perwer kitle tarafından büyük bir çoşku ile izlendi ve alkışlandı. Özellikle Grup Haykırışın seslendirdiği Partizan Türkü ve Marşlarıyla coşku doruğa ulaştı.

Anma etkinliği boyunca ‘Önderimiz İbrahim, İbrahim Kaypakkaya’, ‘Yaşasın partimiz TKP/ML’, Yaşasın Halk Savaşı ve Kürdistan Faşizme Mezar Olacak sloganları coşkulu şekilde haykırıldı.

Geceye, bölgede bulunan tüm devrimci çevre ve örgütler katılarak, stant açtılar ve mesajlarıyla anmaya destek sundular.

Yürekleri Kaypakkaya için çarpan 1500 kişi coşku ve mücadele azmiyle bilenerek, İbrahim Kaypakkaya’nın anısına bir arada bulundular.