Anasayfa , Avrupa , Uluslararası gözaltında kayıplar haftası vesilesiyle Stuttgart’ta etkinlik düzenlendi

Uluslararası gözaltında kayıplar haftası vesilesiyle Stuttgart’ta etkinlik düzenlendi

STUTGART | 27.05.2020 | Almanya’nın Stuttgart kentinde, 17-31 Mayıs tarihlerinin uluslararası gözaltında kayıplar haftası olması nedeniyle, Cumartesi Anneleri inisiyatifinin çağrısı ile biraraya gelen kurum aktivistleri, “Kaybedilenler nerede?” sorusuyla hazırladıkları pankartlarla Schlossplatz’ta bir araya geldiler.
Değişik pankart ve gözaltında kaybedilenlerin fotoğraflarının olduğu dövizlerin taşındığı mitinge Yeni Kadın, ADKH, Die Linke Kreisverband Stuttgart, SKB ve zusammen Kämpfen kurumları katılım sağladı.
Saat 17.30 ‘da başlayan mitingte, İspanya, Arjantin, Fransa, Meksika, Almanya, Türkiye / Kürdistanı’nda kaybedilenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı .
Ardından Cumartesi Anneleri adına söz alan kadın arkadaş,değişik ülkelerden istatistiki veriler sunarak, hangi ülkede ne kadar insanın göz altında kaydedildiğine dikkat çekti. Verilen istatistiklerde İspanya’da 113.000 , Arjantin’de 35.000, Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda,Norveç ‘ te 1000, Meksika ‘da 30.000 ve Türkiye/Kürdistanı ‘nda 1200’ün üzerinde gözaltında kaybedilen insanın olduğunu belirterek, yaşanılan ülke Almanya’da da 1919 yılında, Rosa Luxemburg’un kaltedildikten dört buçuk(4,5) ay sonra bulunmasını hatırlatarak, Türkiye ve Kürdistanı coğrafyasında 1915 Ermeni soykırımı ile başlayan gözaltında kaybetmelerin, 1990’lı yıllara kadar sistematik olarak devam ettiğini belirtti. Cumartesi Anneleri’ nin yıllardır sürdürdükleri mücadelelerini sahiplendiklerini ve kayıpların akibetinin açıklanarak, sorumluların yargılanmasını talep ettiklerini belirtti.
“Yaşasın uluslararası dayanışma…!” sloganı atılarak miting sonlandırıldı.