Home , Avrupa , Zürih`te Volkan Yaraşır İle Güncel Söyleşi!

Zürih`te Volkan Yaraşır İle Güncel Söyleşi!

IMG-20160606-WA0002Zürih`te Volkan Yaraşır İle Güncel Söyleşi!

İTİF-YDG ve Yeni Kadın tarafından, 05.06.2016 tarihinde organize edilen, fakat kötü hava koşullarından dolayı iptal edilen piknik`te düzenlenmesi planlanan güncel söyleşi, aynı gün Zürih Gençlik ve Kültür Evi`nde gerçekleştirildi.
Türkiye, T.Kürdistanı, Ortadoğu ve Avrupa`daki güncellikte yaşanan süreç, biribiriyle bağlantılı olması gerçekliğinde resmedildi.
Katılımcılardan, İTİF temsilcisinin açılış konuşması ve genel bir çerçevenin sunmasının ardından, araştırmacı-yazar Volkan Yaraşır konuşmacı olarak yer aldı.

IMG-20160606-WA0001
Ortadoğu`da gerçekleşen emperyalistler arası alan tutma ve kaynaklara elkoyma savaşımının güncelde yürütülüs biçimi, Ortadoğudan, Asyaya, Afrika ve Avrupa`ya yansımaları ortaya konuldu. Yaşanan savaş, kriz , katliamlar ortamında, karşı devrimin güçlenmesi, alan kapması ve dolayısıyla ezilen sınıf ve tabakaların, ezilen ulusların daha da zulüm ve sömürü altında tutulacağı seçeneğinin gerçekleşme olasılığının yanısıra, devrim olanağının da ortaya çıkabileceğini belirterek, devrim şeçeneği etrafında birleşilmesi ve mücadele edilmesine özel vurgular yapmıştır. Batıda sınıf ve emekçilerin örgütlenmesi ve sınıf savaşımında birleştirilmesi, yoksul köylülük ve Kürt emekçileriyle mücadelesinin birleştirilmesinin önemine değindi.
Sınıf bilinçli devrimcilerin, komünistlerin, sınıf eksenli mücadelesinin esas alınması, büyütülmesi gereken esas seçenek olması gerektiğini vurguladı.

IMG-20160606-WA0000ATIK`li devrimci tutsakların tutuklanma gerekçelerinin, emperyalizmin, faşizmin ve gericiliğin, sınıf savaşımındaki tutumlarından kaynaklandığını,dolayısıyla, yoldaşlarımızın haklı ve meşru mücadele ve duruşlarının da, sınıf mücadelsinin gerekleri çerçevesinde bir sahiplenmeyle sahiplenilmesi, ve duruşmaya da bu bilinçle güçlü katılım sağlanması gerektiği ifade edildi.

Katılımcıların kendi düşünceleri ve sorularıyla devam eden söyleşi, uzun sürmesine rağmen, oldukça ilgiyle izlendi.
YDG`li genç bir yoldaşımızın, Nazım Hikmet ve devrimci sanatçılar anısına okuduğu şiir, büyük bir beğeniyle alkışlandı.

 

AHM-İsviçre