Anasayfa , Avrupa , Stuttgart Montagsdemo’da Turgut Kaya’ya Özgürlük Talebi

Stuttgart Montagsdemo’da Turgut Kaya’ya Özgürlük Talebi

STUTTGART |04.06.2018| Stuttgart’ta uzun senelerdir her Pazartesi düzenlenen Montagsdemo’da(Pazartesi Eylemi) bu hafta devrimci Turgut Kaya’ya özgürlük talebi yer aldı.

Stuttgart’ta MLPD tarafından uzun senelerdir aralıksız düzenlenen Pazartesi Eylemlerinde bugün Turgut Kaya’ya Özgürlük talebi ile yer alındı. ATİF, YDG ve Yeni Kadın aktivistlerinin çağrısı ile bugün düzenlenen eyleme katılanlar Nisan 2018’den beri tutuklu bulunan ve geçtiğimiz günlerde mahkemede Türkiye’ye iade kararı alınan Turgut Kaya için protesto düzenledi. Yapılan konuşmalarda miting esnasında Atina’da düzenlenen işgal eylemliklerine değinilirken devrimcilerin faşizmin hapishanelerinde işkence ile karşılanacağı belirtildi. Turgut Kaya’nın ayrıca açlık grevine başladığı duyurulurken bugün sabah saatleri itibari ile zorla Gümülcüne sınır hapishanesine sevk edildiği açıklandı.

Turgut Kaya ve Münih Komünistler Davası Tutsakları şahsında tüm devrimci tutsaklara özgürlük talepleri yer alan mitingde sık sık enternasyonal dayanışmanın önemine vurgu yapılan sloganlar atıldı.

#CANLITURGUT KAYA’YA ÖZGÜRLÜK! ✌🏼

Posted by YDG Stuttgart on Monday, 4 June 2018