Anasayfa , Avrupa , Ulm`de “Gezi Direnişinin Dünü Bugünü” paneline kitlesel katılım..

Ulm`de “Gezi Direnişinin Dünü Bugünü” paneline kitlesel katılım..

ulm3ULM |12-11-2013 | Ulm Demokratik Güç Birliği tarafından Gezi Direnişinin Dünü Bugünü adı altında bir panel düzenlendi.Ulm DGBP– Yek-KOM temsilcisi-AABF temsilcisi ve Teoride Doğrultu nun  katıldığı panel Gezi direnişinde ,iranda son dönemde idam edilen kürt direnişçiler ve demokrasi şehitleri için yapılan saygı duruşuyla başladı.
DGBP  Ulm adına konuşmasını yapan temsilci esas olarak sorun üç ağaç değil devlet politikaları etrafında AKP iktidarının temel hak ve özgürlüklere yapılan baskının patlaması olduğuna vurgu yaptı.Bu patlamaya ülke içinde kadınlardan LGBT lere ordanda toplumun herkesimine sıçrıyan direniş türkiye tarihinde en önemli kilometre taşı olduğuna vurgu yaptı.
AABF temsilcisi ise güç birliğinin önemine vurgu yaparak karşılaştıkları zorlukla karşılaştiklarını belirtti.cumhurriyet döneminin Alevilere eşitlik sağlıyacağını düşünüyorduk ama yanıldık diyerek kürt hareketininde son dönemi dışında tutarsak Alevi hareketini yanlız bıraktığınıda belirterek gezinin önemine vurgu yaptı.
Yek-Kom başkanıda Gezi sürecindeki tutumlarında dolayı öz eleştirisel yaklaşarak yaptıkları yanlışın nedenlerini belirtti.Gezi direnişinin çok yönlü olduğuna dikkat çekerek bu renkliliğin büyük avantajlarına değindi.Toplumun manevi değerlerinin iyi okunması gerekir
Etkinliklerin başında tam yer alamadık çünkü özelliklede ulusalcı kesimlerle bir araya gelinmesinin provakasyona açacağindan mesafeli durduklarını belirttiler..
Metin KAYAOĞLU ise genel bir belirlemenin ve yorumunun ardından gezinin önemine vurguda bulundu.farklı çevrelerin nasıl bu kadar geniş bir alanda az bir sorunla birlikte hareket ettikleri gerçeğine vurgu yaptı.örgüt gerekmez diyenlere gezi direnişi örgütün önemini hir kez daha irraya koydu.
Verilen aradan sonra sorulan sorulara cevap veriletek panel sonlandırîldı.üç buçuk saatte yakın süren panel olumlu örnekler sunularak son buldu..

ulm2ulm1ulm3