Anasayfa , Avrupa , Ulm’da Kürt Kimliği Tanınsın Kampanyası Tanıtımı

Ulm’da Kürt Kimliği Tanınsın Kampanyası Tanıtımı

ULM | 28 – 08 – 2011 | DEKÖP tarafından düzenlenen bir toplantıyla, ‘Kürt Kimliği Tanınsın’ kampanyasının tanıtımı Ulm Tohum Kültür Merkezinde yapıldı. 50 kişinin katıldığı toplantıda Almanya’daki Kürtlerin durumuna vurgu yapılırken, 50 bin imza toplanılmasının öneminin altı çizildi.

Kampaya’ya ilişkin açıklama yapan YEK-KOM temsilcisi, Kürtlerin ilk Almanya ya göç süreci ardından gelen göç dalgası ve ilticacı akınına vurgu yapara, göç sürecini özetledi. Ardından bu kampanyayı ortaya çıkaran nedenler ve statü sorununa vurgu yapan temsilci kampanyanın yürütülme süreci ve pratik adımlar üzerinde durdu. Almanyadaki Kürtlerin genel durumunada anlatıldı, elli bin imzanın toplanmasındaki öneme vurgu yapıldı.

Ardından DEKÖP Ulm adına kısa bir açıklama yapılarak, Ulm’da ikibin imza kartının olduğu, bunun böyük bir bölümünün dağıtıldığı ve 1 Eylül günü çarşı meydanında açılacak stant masasıyla devam edileceğinin altı çilildi. İmzaların en geç Eylül 13’ünde teslim edilmesi gerektiği vurgusu yapılarak toplantı sonlandırıldı.

Kampanya maddelerinin açıklanmasının ardından katılcımcıların soruları alındı, kısa bir cevaplama bölümünün ardından toplantı bitirildi.