Home , Avrupa , ATİK 31. GENÇLİK VE TATİL KAMPI İÇİN AVUSTURYA ATTERSEE’DE BULUŞALIM

ATİK 31. GENÇLİK VE TATİL KAMPI İÇİN AVUSTURYA ATTERSEE’DE BULUŞALIM

ATİK 31. GENÇLİK VE TATİL KAMPI İÇİN AVUSTURYA ATTERSEE’DE BULUŞALIM

ATİK 31. Gençlik ve Tatil Kampımız, bu yıl 26 Temmuz 2020 Pazar günü başlayıp, 09 Ağustos Pazar 2020 tarihleri arasında, Avusturya’nın meşhur  göller bölgesi olan, SALZKAMMERGUT /ATTERSEE gölü kenarında (Weissenbach am Attersee / Europacamp)’ta gerçekleşecektir.

Sizleri bu geleneksel etkinliğimize içtenlikle davet ediyor ve katılımınızı ümit ediyoruz.

Şimdiye kadar kamplarımıza iştirak edenlerin de yaşayarak deneyimlediği gibi; bu etkinliğimiz olanak ve imkânlarımız ölçüsünde kolektif yaşam anlayışı çerçevesinde örgütlenmektedir.

ATİK Tatil ve Gençlik kamplarımızı bugüne kadar bir çok ülkede gerçekleştirdik. Ancak bu yıl, emperyalist sistemin doğada yarattığı tahribatların sonucu ortaya çıkan Corona Pandemisi nedeniyle, kampımıza katılacak dost ve yoldaşlarımızın sağlığını da göz önünde bulundurarak, Avrupa ülkeleri arasında Pandemiden en az etkilenen ülkelerin başında gelen Avusturya’da gerçekleştiriyoruz. Çünkü, kampımıza katılacak katılımcıların sağlık durumlarını öncelemek bizim için en önemli bir sorumluluktur, zorunluluktur.

Ayrıca tatil ve gençlik kampımıza katılacak herkes, Avusturya’da geçerli olan pandemi yasaları kapsamındaki tedbirlere ve hijyen koşullarına dikkat etmelidir. Bu kurallar, yasal düzenleme olmasının ötesinde, aynı zamanda birbirimize karşı olan saygımız ve sorumluluğumuzdur.

Kamplarımız; genel ve somut örgütlenmesinden pratik uygulanmasına, kültürel üretimden beslenmeye, eğlencelerden toplu gezilere, politik çalışmalardan sürecin pratik yönetimine, eğitimlerine kadar baştan sona kolektivizm esas alınarak tasarlanmakta-uygulanmaktadır.

Yaz kamplarımız, ilk örgütlenişi olan 1985 yılından günümüze  toplumsal eleştirmeci, alternatif, kolektif ve üretken bir yaşam tarzını esas almıştır. Dolayısıyla kamplarımız kapitalist tatil anlayışına karşı, alternatif ve kolektif yaşam tarzının pratikte yaşanabilir olduğunu göstermesi bakımından da çok değerli bir gelenek yaratmıştır.

Kapitalist üretim ve tüketim tarzı içinde yaşam kavgası veren herkesin, en çok ta ezilen, sömürülen, aşırı yorulan, yıpranan işçi ve emekçilerin bir nebze soluklanmaya, dinlenmeye de ihtiyaçları vardır. Daha da önemlisi; bütün üretken enerjilerimizin  birleştirildiği bu kolektif ortamlarda; yeni mücadele ve yaşam enerjileri depolamaya ihtiyacımız olduğu için bu kamplar örgütlenmektedir. Ayrıca sosyal, siyasal, kültürel ve sportif açılardan bu kolektif ortamlarda kendimizi yeniden üretmeye, sosyal kurtuluş kavgamızı nispeten yeniden anlamlandırmaya ve geliştirmeye, birbirimizin deneyimlerini zenginleştirmeye dair ihtiyaçlar da çoğalmaktadır. ATİK Tatil ve Gençllik Kampları, bu anlayışların, ihtiyaçların ve alternatif yaşam arayışlarının bir ürünüdür. 35 yıldır olumlu bir faaliyet olarak geleneksel bir karakter kazandığı için de, üretken talep yaratan başarılı bir faaliyet olarak sürgit devam etmektedir.

Ayrıca tatil yaparken de alternatif bir dinlenme politikası olarak, kolektif yaşam koşullarında, hep birlikte üretmek ve eleştirel bir bakışla, en az israfla ve daha bilinçli bir şekilde tüketebilmek amaçlı kamplar organize etmek, Konfederasyon’umuzun ayrıcalıklı ve kendine özgün önemli bir faaliyetidir.

ATİK Tatil Ve Gençlik Kamplarımız, esas itibarıyla bu özgün yanları ve alternatif örgütlenme biçimiyle, aynı zamanda birer mücadele mevzisidir. Bireysel olarak kendimiz, sosyal olarak kolektifimiz ve kurumsal çalışmalarımız için, yeniden ve yeniden mücadele enerjisi üretmek adına tasarlanmaktadır. Kamplardaki kolektif yaşam ortamında kendimizi özellikle pratikte, teoride ve sorumluluk esnasında kapsamlı sınama, geliştirme koşullarına sahip oluyoruz.

Kamp ortamlarında kültürel eğlenceler, atölye çalışmaları, sportif etkinlikler, toplu geziler yanında, kadınlara, gençlere ve çocuklara özgün programlar da sunulmaktadır. Kolektif üretim ve demokratik birliktelikler içinde, alışmışlığın dışında unutulmayacak yeni anılar yaşayacağınıza emin olabilirsiniz. Bunun bir iddia olmadığını kamplarımıza katılanlar çok iyi bilirler.

Emperyalist sistemin fütursuz saldırıları sonucu; sömürünün, yoksulluğun, işsizliğin, eşitsizliğin, bireyciliğin, kendine ve topluma yabancılaşmanın, ırkçılığın, savaşların ayyuka çıktığı bir süreçte, alternatif tatil kamplarına katılarak, birlikte dinlenmek, kendimizi çok yönlü yeniden üretmek, toplumsal barışı, özgürlüğü, demokrasiyi en azından kendi aramızda yaşatmak ve uygulamak için kamplarda buluşuyoruz.

Her birimiz yoğun yaşamsal koşuşturmalar içinde, ve hayatın birçok alanında demokratik-politik mücadele sürdürerek ve alın teri dökerek, üstelik bedeller ödeyerek yaşıyoruz. Yaşam koşullarımızı bir nebze yaşanabilir kılabilmek adına, bütün her şeyin en iyisini hak eden siz emekçileri ve değerli gençlerimizi organize edeceğimiz 31. ATİK Tatil ve Gençlik Kampımıza katılmaya davet ediyoruz.

ATTERSEE (Kammersee)

Attersee; 46 km’lik su düzeyi ile Avusturya’nın en büyük gölüdür. 19 km uzunluğu ve 1,25 ile 3,3 km genişliğe sahip olan Attersee, 169 metrelik derinliği ile Avusturyanın en derin üçünü gölüdür. Yaz dönemlerinde turizmin çekim merkezi olan Attersee, çevresini kaplayan dağlar, dereler, çaylar ve şelalelerle muhteşem bir doğa harikasıdır. Yağmurlu ve güneşli havaların harmanlandığı bu doğa harikasının en önemli özelliği, göl suyunun içme kalitesinde olmasıdır.

Kısa Tarihçesi

Europacamp’ın bulunduğu alanın uzun bir geçmişi vardır. Bugünkü Eurocamp arazisi, 1800’lerin sonlarından 1938’e kadar, Viyana’da yaşayan yahudi asıllı Pollak ailesinin özel mülkiyeti durumundaydı. Mülkiyetin idaresi, 1920’ler itibariyle, 1890’da Viyana’da dünyaya gelen oğul dr. Ludwig Pollak’a kalır. Pollak ailesinin, 2. Emperyalist Paylaşım Savaşı sürecinde genel siyasal – politik duruşları, savaş karşıtı olup, sosyalizimden yanadır.

Sosyalist düşüncelere bağlı bir ailede yetişen oğul dr. Ludwig Pollak, 1923’te “Avusturya Sosyal Demokrat İşçi Partisi” ne (SDAP) ve 1924’te Cumhuriyetçi Koruma Derneği’ne katılır. Wieselburg’da belediye meclis üyesi ve yerel parti başkanlığına gelir. 1930’larda artık sosyalizm mücadelesinde öne çıkmış isimler arasında yer almaktaydı. 1933’te Almanya’da iktidara gelen Hitler faşizminin giderek yayılmasına paralel büyüyen Yahudi düşmanlığından  kaynaklı, 1934’te Pollak adını Schrenzel olarak değiştirir. Ancak bu isim değişimine rağmen, Pollak ailesi  Gestapo’nun zulmünden kurtulamaz ve 17 Haziran 1938’de ailenin tüm mülküne, Gestapo tarafından „Oberdonau Eyaleti“ lehine, tazminat ödenmeksizin el konulur. Bu el koyma; Pollak ailesinin siyasal – politik duruşları ve Yahudi olmaları nedeniyle Gestapo tarafından bir cezalandırma idi…

  1. Emperyalist Paylaşım Savaşı sonrası, bugün Eurpakamp’ın da bulunduğu araziler, özel kişilere satıldı. Bu arazileri satın alanlar arasında Dr. Ludwig Schrenzel (Pollak) ve kız kardeşi Gertrude Webern de vardı. 1951 yılında Dr. Ludwig Schrenzel ve kız kardeşi Gertrude Webern, kendi arazilerini Yukarı Avusturya eyaletine sattılar. Satış sözleşmesinde; hisse senedi hakkı “99 yıl boyunca, yıllık 25 Schillings karşılığı, toplumun tatil ve dinlenme yeri olarak yararlanabileceği bir kamp yeri inşa etmek şartıyla devredilmesi” kararlaştırıldı. Europacamp, bugün hala bu anlaşmaya bağlı olarak çalıştırılıyor!

Attersee kampımızda, masmavi göl suyunun ve doğanın göz kamaştıran güzelliğinin yanısıra, günlük geziler, spor, dağ ve şelale gezileri, voleybol alanı, yemyeşil sahili ve özellikle temiz havası kamp katılımcılarını mest etmektedir. Kollektif, toplu faaliyet ve çalışmaların yanı sıra, akşamları her yaştan gençler ve aktif yetişkinler için, tekno ve rap müzik dinletilerinin yanı sıra, doğal koşullar ve güzel ortamlarda entelektüel, siyasal ve kültürel aktiviteler de sunulmaktadır. .

Kamp Genel Programı:

  • Açılış Şöleni ve Bilgilendirme
  • Güncel siyasal söyleşi ve eğitimler
  • Tarih, doğa ve piknik gezi turları
  • Müzik, şiir dinletileri ve sinema akşamları
  • Kültür akşamları ve bilgi yarışması
  • Sportif aktiviteler ve atölye çalışmaları
  • Gençlik, Kadınlar ve Çocuk programları
  • Kapanış Şöleni

Atölye çalışmaları:

Kamp TV, Kamp Gazetesi, El sanatları, Tiyatro-Skeç, Kültür-Sanat, Teknik Eğitimler v.s.

Kamp ücretleri:

Çadır, kişi başına                      Günlük                  1 Haftalık               2 Haftalık

05-11 Yaş arası çocuklar              25€                          150€                     275€

12-18 yaş arası gençler                 30€                           175€                    325€

18 yaş üstü büyükler                     40€                           250€                     450€

0-4 Yaş arası çocuklar çadırda ücretsizdir!!

Günübirlik gelip gidenler için 15 ile 20€ kamp dayanışma ücreti alınacaktır.

DİKKAT !!!:

Şu an elimizde 4 x 10 kişilik ve 1 x 8 kişilik Bungalov bulunmaktadır. 10 kişilik Bungalovlar iki odalı dört yataklı olup, kapıları açık ve iki yataklı ön odası mevcuttur. 8 kişilik Bungalovda ise kapıları açık iki oda ve dört yatak bulunmaktadır. Toplam Bungalov rezervimiz 48 kişilik olup, geri kalan kesim çadırlarda kalacaktır.

Not: Bütün bu ücretlere kamp süresi boyunca herkes için üç öğün yeme, içme, yatma, araba parkı, kamp organizesi boyunca su ve elektrik giderleri, teknik ve diğer yerleşim-organize masraflarının dahil olduğu unutulmamalıdır.

Beraberinde Kampa getirmeniz gereken malzemeler:

  • Her türlü spor malzemesi ve giyecekler
  • Oyun malzemeleri
  • Banyo-duş malzemeleri, mayo, havlu, yüzme malzemeleri,
  • Güneş kremi veya yağı (çok önemli, çocuklar için en yükseğini alın!)
  • Yüzme ve göle giriş için lastik ayakkabı
  • Alerji karşıtı hap veya ilaçlar ve normal ilaçlarınız
  • Araba ruhsat belgeleri ve seyahat sigorta belgesi
  • Pasaport, ehliyet ve kimlikleriniz
  • Hastalık sigorta belgesi, özel eşyalarınız
  • Battaniye/ yorgan, yastık vs
  • Nevresim ve Yatak/yastık yüzleri
  • Atölye çalışmaları için gerekli kurs eşyaları
  • Müzik aletleri ve müzik yüklü CD’ler, USB’ler
  • Ayrıca özel eşyalarınız…

Kamp Komitesi ve rezervasyon-irtibat telefonu:

Adresse: Franz-von-Schönthan-Allee 42,  4854 Weißenbach am Attersee

Telefon: 0664 2505727

office@europacamp.athttp://europacamp.at/

Kamp alanımıza en yakın hava alanı Salzburg olup 51 km, Almanya Münich kentine 193 km ve Viyana’ya 258 km mesafededir.

Viyana kalkışlı trenden, Vöcklabruck tren istasyonunda inip, 562 Nr. lı Europacamp’a giden otobüs ile, “Weißenbach am Attersee” durağında inildiğinde,  Europacamp’a yürüme mesafesi 200 m. dir.

Almanya / Salzburg kalkışlı trenden, Vöcklabruck istasyonunda inip, istasyondan 562 Nr. Europacamp’a giden otobüs ile “Weißenbach am Attersee” durağında inildiğinde,  Europacamp’a yürüme mesafesi 200 m. dir

Yolculuk esnasında hem kendiniz hem de trafikteki diğer insanlar için azami dikkatli olmanız, kazaları ve ulaşım aksamalarını önleyici tedbirler almanız, kendinizi ve bizleri üzmemeniz dileğiyle, şimdiden hepinize iyi yolculuklar ve çalışmalarınızda üstün başarılar.

ATİK 25. Dönem Genel Konseyi