Home , Haberler , Ülke çapında HDP binaları faşist saldırılara hedef oldu

Ülke çapında HDP binaları faşist saldırılara hedef oldu

02İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Antalya, Mersin, Tekirdağ, Konya, Balıkesir, Edirne ve Isparta dahil olmak üzere pek çok noktada HDP binaları faşist saldırılara hedef oldu

 

Dağlıca’da çok sayıda askerin yaşamını yitirdiği çatışmanın ardından Tayyip Erdoğan’ın canlı yayında sarf ettiği “400 vekil alınsaydı durum farklı olurdu” sözleri büyük tepki çekerken, iktidarın doğrudan yönlendirmesi ile faşist gruplar medya ve HDP başta olmak üzere muhalefet kurumlarını hedef almaya başladı.

HDP’ye yönelik olarak eş zamanlı düzenlenen saldırılarda polis engeline takılmayan faşistler kapıları kırdı, binaları yakmaya çalıştı.

TUZLUÇAYIR FAŞİST GÜRUHU PÜSKÜRTTÜ: ‘BİR DAHA TUZLUÇAYIR’A GİRMEYE CÜRET EDERSENİZ…”

İstanbul

İstanbul Bağcılar’da 500 kişilik bir grup HDP ilçe binasına yürüdü. İstiklal Marşı okuyan grup binaya taşlarla saldırdı.

Üsküdar’da ise tekbir sesleri getiren bir grup HDP binasına saldırdı.

Ümraniye’de de HDP ilçe binası 19.30’da harekete geçen 300 kişilik faşist bir grubun saldırısına uğradı. Polisin binaya girişini engellediği faşistler yan binadan girerek bayrak astı. Çok sayıda çevik kuvvet polisi olmasına rağmen faşistlere herhangi bir müdahalede bulunulmadı.

Önceki gece de HDP Sarıyer İlçe örgütünün bulunduğu binaya gelen saldırganlar binanın giriş kapısının camlarını kırmıştı.

BEYPAZARI’NDA MEVSİMLİK İŞÇİLERE FAŞİST SALDIRI: EVLER YAKILDI, YURTTAŞLAR LİNÇ EDİLDİ

Tekirdağ

HDP’nin Tekirdağ Çorlu ilçesinde bulunan il binasına 400 kişilik faşist bir grup taşlarla saldırarak binayı ateşe verdi.

Antalya

Antalya’nın Manavgat ilçesinde de HDP binasına saldırı gerçekleştirildi. Binada bulunan eşyaları dışarıya atarak yakan grup binaya da Türkiye bayrağı astı. Binaya daha önce de saldırı gerçekleştirilmişti.

Grup yürüyüşe geçtiği sırada polis barikatıyla karşılaştı ancak barikatı aşarak binaya saldırdı.

ANTALYA İL BİNASINA SALDIRIDA BİR KİŞİ BIÇAKLANARAK AĞIR YARALANDI

Denizli

HDP binasına yürümek isteyenlere polis engel oldu.

Mersin

Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Kargıpınarı Mahallesi’nde bulunan HDP ilçe binası ateşe verildi. Faşist grup önce Kürt esnaflara saldırdı daha sonra Antalya-Mersin karayolunu trafiğe kapatarak, doğu illerine giden otobüslere saldırdı.

Saldırıda birçok otobüsün camları kırılırken, faşist gruplar daha sonra Kargıpınarı Mahallesi’ne yürüyüş gerçekleştirdi. Burada bulunan HDP Erdemli ilçe binasına saldıran grup, binada bulunan eşyaları sokağa atarak, binayı ateşe verdi.

Bursa

HDP’nin Bursa Osmangazi İlçe Temsilciliği’ne de faşist bir grup saldırıda bulundu. Binada maddi hasar meydana geldi.

Maraş

Maraş’ın Elbistan ilçesinde de HDP ilçe binasına Türk bayrağı asıldı.

Niğde

Niğde, Sivas’ta da sloganlar atıp bayrak açan gruplar HDP’nin il binalarına yürümek istedi. Ancak polis bu şehirlerde de grupları binaya yaklaştırmadı.

Eskişehir’de faşistler polis gözetiminde HDP İl Başkanlığı’na balyozlarla saldırdı

eskişehir HDPEskişehir’de kimliği belirsiz kişilerce HDP Eskişehir İl Başkanlığı’na saldırı düzenlendi. Sabah saatlerinde düzenlenen saldırıda parti binasının camları kırıldı ve eşyalar tahrip edildi. HDP bayraklarının ve pankartlarının yere atıldığı saldırıda, apartman içerisindeki güvenlik kameralarının da ters çevrildiği görüldü. Konuyla ilgili açıklamada bulunan HDP Eskişehir İl Başkanı Ahmet Uluçelebi, saldırıyı kınadıklarını dile getirdi.

Sabah 8.30 ile 9.00 arasında saldırının gerçekleştiğini kaydeden Ahmet Uluçebi, “Gündüz gözü ile HDP il binası merkezi bir yerde, burada sendikalar aileler ve partiler var. Ellerinde balyozlarla girerek kapıları kırıyorlar, içerisi tarumar ediliyor” dedi.

Eskişehir’de Haziran İsyanı sırasında katledilen Ali İsmail Korkmazı hatırlatan Uluçelebi, “AKP’yi protesto etmek suçken HDP’yi darmaduman etmek çok kolay. Aldığımız bilgiye göre bir grup faşist, ırkçı, tahammülsüz insan partimize yöneliyor” dedi.

Uluçelebi, faşistlerin üst katlara kadar polisler ile çıktığını söyleterek daha sonra polislerin binadan çıktığını belirtti. Bu durumun vahim olduğunu belirten Çelebi “Bunu yüreklendiren politik iktidarın kendisidir. Politik iktidar 6 milyon HDP’li yurttaşa ’şerefsiz’ dedi. Başbakan, Cumhurbaşkanı, parti yöneticileri bunları diyorsa, birileri kendi üzerine görev alıyorlar. Saldırıyı, katletme görevini alıyorlar” ifadelerini kullandı.

Uluçelebi, Emniyet’in görevini yapmadığını belirterek “Emniyet görevini yapmamıştır. Emniyet Müdürünü kınıyoruz, herkesi görevini yapmaya çağırıyoruz” dedi.

Balıkesir’de faşist saldırı

Balıkesir’de faşistler, Hakkari Dağlıca’da çatışmalar üzerine HDP İl Başkanlığı Binasına saldırdı. Faşistler parti binasında bulunan eşyaları balkondan aşağı attı. Saldırıda HDP bayrakları da yakıldı. Polis saldırıları sadece izlemekle yetinirken faşist grup HDP bürosuna Türk bayrağı astıktan sonra binadan ayrıldı.

balikesirde-hdp-binasina-faşist saldırı

Edirne’de HDP’ye gece saldırısı

HDP Edirne il binasına gece saatlerinde giren kimliği belirsiz kişiler, bina içerisindeki eşyalara da zarar verdi. Gece yarısından sonra Mithatpaşa Mahallesi Rasathane sokak üzerindeki parti binasının kapısını kırarak içeri girdiği tespit edilen kimliği belirsiz kişiler, ikinci kattaki cama Türk bayrağı asıp içerideki eşyalara zarar verdi.

Yapılan incelemede çelik kapının kırıldığı ve içerideki eşyalara zarar verildiği tespit edildi. HDP Edirne İl yönetim Kurulu üyesi Kerim Tüfekçi, AKP’li yöneticilerin partilerini hedef gösterdiğini söyleyerek “Kardeş kanı dökülmesin” dedi.

 

İzmir Bergama’da HDP tabelası söküldü

İzmir Bergama’da HDP İlçe Başkanlığı’nın bulunduğu binanın önüne gelen öfkeli grup, partinin bulunduğu ofisin kapısını kırıp içedi girdi, HDP bayraklarını söküp yaktı. 300 kişilik faşist grup, 6 Eylül’ü 7 Eylül’e bağlayan gece Maltepe Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Parkı’nda toplanarak konvoy halinde HDP Bergama İlçe Başkanlığı’na saldırdı.

Faşistlerin içinden bazı kişiler, bir işhanının 3’üncü katında bulunan HDP Bergama İlçe Başkanlığı’nın kapısını kırıp içeri girdi. Faşitler, parti tabelasını söküp parti bayraklarını kopardı. Yere atılan HDP bayrakları yakıldı.

İzmir’de HDP il binasıne da saldıran faşistler daha sonra HDP Dikili ilçe binasına saldırdı. Gruplar, ilçe binasını basarak HDP bayraklarını yaktı.

 

Konya

Konya’da bir iş merkezinin 3’üncü katında bulunan HDP İl binasına yönelik faşist saldırı gerçekleştirildi. HDP Konya İl Eşbaşkanı Hasan Ateşçi ile partililerin binada bulunduğu sırada gerçekleştirilen saldırıda faşist grup il binasının kapısını kırarak içeri girmeye çalıştı. Polisin olay yerine gelmesiyle birlikte saldırganlar il binasının bulunduğu kattan indirildi

Isparta

Isparta HDP il binasının en üst katına çıkan faşistler HDP tabelasını indirdi. Binaya bayrak asıp içeriyi yağmalayarak eşyaları aşağıya atan faşist grup daha sonra binayı ateşe verdi.

hdp-isparta-fasist-saldiri