Home , Avrupa , KATLEDEN DEVLET HESAP VERECEK!

KATLEDEN DEVLET HESAP VERECEK!

IMG-20160822-WA0003VAR OLDUĞUNDAN BU YANA KATLEDEN DEVLET HESAP VERECEK!

Gaziantep`teki katliama öfke büyüktü. Halkın öfkesi koca isyandı Basel sokaklarında. 21.08.2016 Pazar 16.30 da Dem-Kurd derneğinden başlayan yürüyüş halkın sokaklara taşmasıyla başladı. „Katil Erdoğan, Türk devleti kürdistandan defol , Erdoğan besliyor Isid katlediyor , çocuk katili erdoğan , Yaşasın halkların kardeşligi , Yaşasın enternasyonal dayanışma“ sloganlarını haykırarak Parlemento önüne kadar devam edildi. Antep`te katledilenler şahsında yapılan saygı duruşundan sonra oturma eylemine geçildi.

Yapılan almanca konuşmada Türk devleti ve AKP nin besledigi Isid dün Antep`te 50 den fazla kişinin ölümüne ve 100 yakın insanın yaralanmasına neden olan katliamı yapmıştır. Bu katliam tüm Kürt ve diger halklara yapılmıştır.Faşist AKP bunun hesabını verecektir.

IMG-20160822-WA0002

DEM-KURD , İDHF , BİRKAR , İGİF , ATİK , PARTİZAN , TKEP/L , HDK Basel `ìn  katılım sağladığı yürüyüş kurumların konuşmalarında katliamı lanetleyen esas sorumlunun AKP ve faşist TC olduğunu hesabının sorulacağının altını çizerek son verilirken ATİK adına yapılan açıklamada Faşist Türk devletinin tarihi katliamlar tarihidir. Ve hala katliamlarına devam etmektedir. Ya kendisi yapıyor bu katliamları yada beslemelerine görev veriyor. Buna karşı durmak ve hesap sormak biz devrimcilerin görevidir. Buda birlik olmakla ve  güçlü hesap soruculukla olacaktır. Bu katliamları, bu faşist devlet yıkılmadıkca ve yerine Halk iktidarı kurulmadıkça  yaşamaya devam edecegiz. Biz kazanacağız. Ezilen Halklar Kazanacak..

Birlik Mücadele Zafer !

AHM Basel