Home , Haberler , TUYAB’tan Hapishanelerdeki Baskılara Karşı Acil Eylem Çağrısı

TUYAB’tan Hapishanelerdeki Baskılara Karşı Acil Eylem Çağrısı

İSTANBUL | 21 – 10 – 2010 | Türkiye hapishanelerinde devrimci tutsaklara yönelik artan baskı politikaları karşısında  Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Birliği (TUYAB) 24 Ekim’de acil eylem çağrısı yaptı.

Yapılan yazılı açıklamadaTekirdağ 1 ve 2 No’lu F Tipi Hapishanesi’nde başta ağır müebbet devrimci tutsaklar olmak üzere devrimci tutsaklar artık havalandırmaya çıkartılmıyor. Devrimci tutsakları teslim alabilmek için türlü türlü işkence uygulamaları icat eden Türk devleti, siyasi saldırılarından her seferinde yenilgiyle ayrılamasıyla beraber uygulamalırın dozunu artırarak yeni saldırılar başlatıyor. Devletin devrimci tutsaklar üzerindeki son baskı uygulaması ise havanladırma “cezası” ve anlık hücre baskınları ile yapılan işkence uygulaması’ sözlerine yer verildi.

Baskıların doruk noktası olarak Tekirdağ 1 ve 2 Nolu F-Tipi hapishaneleri ön plana çıkıyor. TUYAB’a göre bu sadece bir başlangıç ve bu baskıların diğer hapishanelere yayılması beklenen bir durum.

TUYAB baskılara sessiz kalmamak için 24 Ekim Pazar günü saat 13:00 de Taksim Tramvay Durağı önünde toplanmaya çağırıyor.