Home , Haberler , İHD 29.kuruluş yıldönümünde eylem yaptı

İHD 29.kuruluş yıldönümünde eylem yaptı

kurulus-yildonumunde-cezaevi-protestosu-17323612 Eylül askeri darbesi ile cezaevlerinde uygulanan baskı ve işkencelere karşı annelerin başlattığı mücadele sonucunda kurulan İnsan Hakları Derneği (İHD), kuruluşunun 29’uncu yıldönümünde Maltepe Çocuk Cezaevi önünde basın açıklaması yaptı. “Çocukları değil karanlığı hapsedin” pankartının açıldığı eylemde, “Çocuk tutukluluğuna hayır” ve “Susma susarsan çocuklar ölür” dövizler taşındı.

Açıklamayı yapan İHD İstanbul Şube Başkanı Zeynep Ceren Boztoprak, İHD’nin tek amacının insan hak ve özgürlükleri konusunda çalışmalar yapmak olduğunu belirterek, İHD’nin Türkiye’de insan hakları bilinci ve kültürü ile hak arayışını sürdürmesinde önemli bir rol üstlendiğini söyledi.

İHD’nin, sol görüşlü tutuklu çocukların annelerinin cezaevlerinde çocuklarına ve kendilerine yönelik vahşete karşı direniş geleneğini annelerle birlikte sürdüren bir örgüt olduğunu dile getiren Boztoprak, Cumartesi Anneleri ve Barış Anneleri’nin insan hakları hareketi içerisindeki direnişçi duruşlarını da selamladı. Boztoprak, her zaman hak ihlallerine karşı insan hakları savunucuları olacaklarını ifade etti.