Anasayfa , Haberler , Tutsaklardan Êzidi halkına yardım kampanyasına destek

Tutsaklardan Êzidi halkına yardım kampanyasına destek

sengal-yardımAHM-18-08-2014-  Bilindiği gibi Irak Kürdistan’ında Êzidi halkına karşı büyük bir katliam gerçekleşmekte ve bu katliamın bilançosu da giderek büyümektedir. Hala Şengal dağlarında temel gıda ihtiyacı olan binlerce insan bulunmakta. Yaşananlara sessiz kalmayan Sincan Kadın Hapishanesi’nden MLKP, TKP/ML, MKP dava tutsakları, Silopi’deki Êzidi kardeşlerimize, kadınlara ve çocuklara ulaştırılmak üzere, oyuncak, giysi ve yiyecekten oluşan koliler hazırlayıp göndermişler.

Değerli dostlar

Katliamcı IŞİD’ çeteleri, 3 Ağustos’ta Êzidi yurdu Şengal’e girdi. Ardından binlerce ölü yüzlerce kaçırılmış kadın ve çocuk bırakan Êzidiler dağlara sığındı. Binlerce yıldır yaşadıkları topraklardan koparılıp dağlara sürülen Êzidiler YPG’nin açtığı güvenlik koridorundan Rojava’ya geçerken binlercesi de nice zorluklar yapay sınırları aşıp Silopi’den Bakur’a geçti. Açlıkla, ölümle, susuzlukla dolu günlerden sonra gözyaşlarını akıta akıta kardeşlerine sığındılar. Anayurtlarının bir başka köşesine “mülteci” olan Êzidi halkımızın dost kardeş ellerimize ihtiyacı var.

En büyük acıları, yoksulluğu, kırımı yaşaman yanımıza dokunma zamanındayız. Çocuğunu kanıyla hayata bağlayan Ezidi kadınların gözlerindeki çığlığı yüreğimizle, eylememizle, sorma zamanıdır. Halkları kırımdan geçirmeye yeminli katillere ve onları besleyenlere inat “hepimiz Êzidiyiz!” deme zamanındayız.

Bizler Sincan Kadın Kapalı Hapishanesi’nde bulunan MLKP, TKP/ML ve MKP dava tutsağı kadınlar olarak Silopi’deki Êzidi kardeşlerimize, kadınlara ve çocuklara ulaştırılmak üzere, oyuncak, giysi ve yiyecekten oluşan koliler gönderdik. Başta kadınlar olmak üzere tüm ezilenlere Êzidi halkımızla dayanışma çağrısında bulunuyoruz.

Sincan Kadın Hapishanesi’nden MLKP, TKP/ML, MKP dava tutsakları