Anasayfa , Avrupa , Yılmaz GÜNEY Ölümünün 30. Yılında Anıldı!

Yılmaz GÜNEY Ölümünün 30. Yılında Anıldı!

DSCF0175HAMBURG-08-09-2014– 1984 Yılında Paris’te sürgün yaşamı sürerken yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle yaşamını yitiren devrimci sanatçı Yılmaz Güney Hamburg’ta düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

ATİF Hamburg tarafından organize edilen etkinlik programının kültürel bölümünde, Grup Abdal, Seval ve Hüseyin, Hamburg Yeni Kadın Korosu, ATİF Hamburg Tiyatro Grubu ve Grup Cemre yer aldı. Etkinliğe konuşmacı olarak, Faik Bulut, Murat Çakır,  Ezidi Federasyonu Temsilcisi Murat Kabo ve ATİF Başkanı Süleyman Gürcan yer aldı.

Sinevizyon gösterimi ile başlayan etkinlik, saygı duruşu ve açılış konuşmasıyla devam etti. ATİF Başkanı ise konuşmasında Yılmaz Güney’e ve özellikle de Şengal’de Ezidilere uygulanan katliam ve buna karşı geliştirilen direnişe değindi. ATİK’in Ezidi halkı ve Rojova ile dayanışma amaçlı başlattığı yardım kampanyasına değindi.

Grup Cemre’nin söylediği türkü ve marşlar eşliğinde yapılan açılış konuşmasının ardından, Seval ve Hüseyin seslendirdikleri türkülerle beğeni topladı.

Gecede en çok ilgi ve alkışa sahne olan bölüm ise Hamburg Yeni Kadın Korosu’nun sahne aldığı bölüm oldu.

Murat Çakır ise konuşmasında, emperyalizmin saldırılarından, sosyal haklara yönelik kısıtlamalardan, Avrupa’da geliştirilen ırkçılıktan ve buna karşı ortak etkin bir devrimci mücadelenin verilmesinin zorunluluğuna değindi.

Hamburg tiyotro ekibi tarafından sergilenen skeçte cumhurbaşkanlığı süreci konu edildi ve sergilenen  skeç dinleyicilerden yoğun alkış aldı.
Faik Bulut ise konuşmasında ortadoğu’da yaşananların nedenlerini, İŞİD’in gerçekliğini ve neler yapılması gerekitiğine vurgu yaptı. İŞİD’in  çok çeşitli istihbarat örgütlerinin içinde yer aldığı bir gerçekliği olduğuna değinin Bulut, böyle bir örgütün geleceğinin olamayacağını belirtirken, görevin yaşamın her alanında bu tür saldırılara karşı tüm halk güçlerinin ortak mücadelesinin geliştirilmesi  olduğunun altını çizdi.

Oldukça geç saatlerde sahne alan Grup Abdal’da söylediği türkülerle beğeni topladı.