Home , Avrupa , Avrupa Sendikalar Konfederasyonu “Gözlemci gönderin” çağrısında bulundu

Avrupa Sendikalar Konfederasyonu “Gözlemci gönderin” çağrısında bulundu

Avrupa Sendikalar Konfederasyonu, açlık grevinin 225. günündeki Gülmen ve Özakça için, “Gözlemci gönderin” çağrısında bulundu

Türkiye’de de üyeleri bulunan Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC), uluslararası toplumdan, kamudan ihraç edilmelerinin ardından açlık grevine başlayan ve halen cezaevinde olan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın 20 Ekim’deki duruşmasını izlemelerini istedi.

Türk-İş, DİSK, Hak-İş ve KESK’in de üyesi olduğu ETUC’un mektubunu KESK paylaştı.

20 Ekim’de yapılacağı belirtilen davayı izleme çağrısında bulunulan mektupta, “Sizden bu ihraç edilmiş çalışanların ve sendika üyelerinin Ankara’daki duruşmasına katılmak üzere gözlemci göndermenizi istiyoruz” denildi. Mektupta, AB’nin ve üye devletlerinin “keyfi ihraçlarla ve yetersiz hukuki süreçle ilgili” kaygılarını dile getirmesinin son derece önemli olduğu belirtildi. Mektuba, şöyle devam edildi: “Adil ve tarafsız yargılamalar garanti edilmiyor. AB delegasyonunun ve üye devletlerin elçiliklerinin bu yargılamaların duruşmalarına katılımı geçmişte olumlu sonuçlar doğurdu. Böylesi heyetler AB’nin adil, tarafsız yargılamalar ve insan hakları konularını takip ettiğini gösteriyor.”