Anasayfa , Haberler , Türkiye’de Polis Baskınları Artarak Devam Ediyor

Türkiye’de Polis Baskınları Artarak Devam Ediyor

Haber Merkezi |09.10.2018| Son dönemde yaşanan iktisadi bunalımın faturasını emekçilerden çıkarma politikasına ek olarak 16 yıldır artarak şiddetlenen devlet terörü yapılan gözaltı- ve tutuklamalarla devam etti.

Devrimci Parti’ye yönelik yapılan operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. HDP ve DBP’ne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda ise 49 kişi gözaltına alındı. PKK/KCK soruşturması kapsamında gerçekleştirilen bu operasyonlarda arandığı gerekçesiyle Mustafa Sarısülük’ün Ankara’da bulunan ailesinin de evi basılarak gözdağı verilmek istendi. Yine bu operasyonların bir tanesi de yazar Temel Demirer’e gerçekleştirildi. Hala gözaltına tutulanların dosyasına gizlilik kararı konulduğu öğrenildi.

İstanbul, Ankara, Urfa, Batman, Ağrı, Muş, Mardin ve bazı ilçelerde 6 Ekim sabahı düzenlenen baskınlarda 49 kişi tutuklandı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticilerine yönelik yapılan baskınlarda HDP Batman il Eşbaşkanı Nizamettin Toğuç, Urfa bölge yöneticisi Mahmut Kılıç ta gözaltında. Gözaltına alınanların telefon ve bilgisayarlarına el konuldu.

Gözaltına alınanlar, HDP Çankaya İlçe Yöneticisi Bengü Aslı Bayramoğlu , HDP eski Ankara il eş başkanı Ahmet Aday ve Can Ersoy. Heval Elçi ve araştırmacı-yazar Temel Demirer İstanbul’dan getiriliyor. Emniyet ve savcılık ifadeleri alınması bekleniyor.

Ankara’da ise çok sayıda kişinin gözaltına alındığı baskınlarda Ethem Sarısülük’ün evine de polis gitti. Sarısülük’ün kardeşi İkrar Sarısülük, Twitter’dan yaptığı açıklamada polislerin ağabeyi Mustafa Sarısülük’ü aradıklarını söyledi. Soruşturmada gözaltı sayısının ise artabileceği belirtiliyor.