Home , Avrupa , Köln’de ATİF Paneli Gerçekleşti

Köln’de ATİF Paneli Gerçekleşti

KÖLN|29.11.2022| ATİF’in “50. Yıl Kampanyası” çerçevesinde devam eden etkinlikler kapsamında Köln’de, “Savaş ve Yoksulluğun Gölgesinde Almanya’da Gelişen Irkçılık” başlıklı panel gerçekleştirildi.

27 Kasım Pazar günü Köln Tohum Kültür Merkezi tarafından örgütlenen panele, ATİF yönetim kurulundan Şevki Kaya ile Rosa Luxemburg Vakfı yöneticisi, Araştırmacı/Yazar Murat Çakır katıldı.

İlk sözü alan Şevki Kaya, öncelikle ATİF’in 50. yıl kampanyasının önemine, hedeflerine ve içinden geçilen sürecin zorunluları ve zorluklarına değindikten sonra, Alman devletinin savaş çığırtkanlığı ve militarist politikaları sonucunda Ukrayna savaşının Almanya’daki işçi ve emekçilere çıkarılan faturası ve ırkçı-faşist parti ve örgütlerin gündemi kullanarak kitlesel sokak eylemlerinini yoğunlaştırdığını aktardı. “ATİF olarak 50 yıla yaklaşan mücadele tarihimiz bizlere, gelişen savaş tehlikesi ve ırkçılık sebebiyle daha fazla sorumluklar yüklemektedir. Bu mücadeleyi yalnız ATİF olarak değil, devrimci-demokrat göçmen ve yerli örgütler ve sendikalarla birlikte göğüslemeliyiz.” diyen ATİF temsilcisi, ortak mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.

Daha söz alan Murat Çakır, ırkçılık politikasinin Alman tekelci burjuvazisinin temel politikalarından biri olduğunu vurgulayarak, Alman devletinin temel ideolojisinin anti-komünizm üzerine kurulu olduğunu vurguladı. Irkçılık ve her türlü burjuva saldırının temelinde ekonomik nedenlerin olduğunu belirten Murat Çakır, birlikte mücadeleden başka çıkar yolun olmadığının da altını çizmek istedini söyledi. Daha sonra soru cevap şeklinde devam eden panel, nükleer savaş tehditleri altında süren kapitalist kriz ve savaşların, sömürülen yığınların kaderlerini ellerine almasıyla aşılacağını vurgulanarak sonlandı.