Home , ATİK , Türkiye'de Patriot Füzelerine Hayır!

Türkiye'de Patriot Füzelerine Hayır!

|05-12-2012|Suriye’deki iç savaş kızışıyor, yayılıyor ve ülke sınırlarının dışına taşıyor. Özgür Suriye Ordusu’nun gerici, köktendinci ölüm timleri Türkiye topraklarını lojistik destek ve cephe gerisi olarak daha bariz kullanıyor. Türk Hükümeti 21 Kasım 2012 tarihinde hava savunma sistemi olan ‚Patriot Füzeleri’nin Suriye sınırında konuşlandırılması için NATO’ya resmi başvuru yaptı ve şimdilerde bir NATO delegasyonu  konuşlandırma yerinin tespiti araştırmasını yapıyor. Bu füze sistemleri NATO orduları içinde sadece ABD, Federal Almanya ve Hollanda’da bulunmaktadır.

Türk hükümetinin dilekçesindeki temel gerekçe ‚Suriye tarafından atılan top mermilerine ve raketlere karşı korunmak‘ amaçlı olduğu iddia edilmektedir. Bu gerekçe anlamsızdır, yalandır ve Suriye halkına karşı sürdürülen saldırganlığın  boyutlandırılmasınına hizmet etmektedir. Bununda ötesinde bu girişim, T.C.’nin daha fazla militarize edilerek NATO himayesi altında yeni işgallere hazırlanmasına hizmet edecektir. Çünkü yüksek düzeyde gelişkin bu teknolojik raketler, esasen karadan müdahale yapacak işgalci ordu birliklerini korumak ve hava sahasının tamamen denetim altına alınmasını garantilemek üzere tasarlanmıştır.

Şimdilerde Alman Hükümeti savaş makinesi NATO güdümünde savaş çığırtkanlığını yükseltmekte ve Federal Savunma Birliklerine ait ‚Patriot Füzeleri’ni bir an evvel Türkiyede konuşlandırmak için çabalamaktadır. Bu sayede Suriye’nin batılı emperyalist güçlerce ilhak ve işgal edilmesinin yolu döşenmektedir. Türkiye Hükümeti, bölgedeki bu saldırgan tutumuyla, Kürt Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin yeni gelişim olanaklarını daha fazla terörize etmeyi de hedeflemektedir.

Eğer, Alman hükümetinin planladığı gibi, bu salgırlanlık girişimi yakında parlamentodan geçerse ve Noel tatilinden önce füzeler Türkiye’de konuşlandırılırsa, bu durum Alman Hükümeti’nin ve Federal Savunma Birlikleri’nin yeni bir dış savaşa daha aktif katılımına ve askerileşen emperyal devlet politikalarına yeni bir örnek olacaktır. Bu nedenle, Patriot Füzeleri’nin Türkiye’de konuşlandırılması uluslar arası bağımsızlık hukukuna ve ulusların kendi geleceğini özgürce tayin hakkına da aykırıdır.

Biz, aşağıda imzası bulunan demokratik göçmen kurumlar olarak; Nato üyesi ülkelerin, AKP-Erdoğan Hükümeti’nin ve Merkel-Rössler Alman Hükümeti’nin ve NATO üyesi ülkelerinin savaş çığırtkanlıklarını ve işgalperest saldırganlıklarını kınıyoruz!

 

  • Uluslararası barış aktivistlerine, insan hakları örgütlenmelerine ve uluslar arası ilerici kamuoyuna sesleniyoruz; Suriye’ye yönelik olası işgali durdurun!

  • Alman Parlamentosundaki milletvekillerine şöyle sesleniyoruz: Patriop Füzeleri’nin ve Alman askerlerin Türkiye’de konuşlandırılmasına onay vermeyin!

  • Ayrıca, ulusların kendi geleceğini özgürce belirleme hakkına ve bağımsızlık hakkına saygı gösterilmesini talep ediyoruz.

  • Suriye’deki çatışmaların derhal durdurulmasını, sorunların kalıcı barışcıl, politik ve demokratik yöntemlerle çözülmesini ve emperyalist müdahalecilikten derhal vazgeçilmesini istiyoruz!

  • Suriye’deki haksız savaşa hayır, bu savaş da halkların katliamı demektir!

 

AABF- Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu

ATİF- Almanya Türkiyeli İşiler Federasyonu

AGİF- Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu

ADHF- Almanya Demokratik Haklar Federasyonu

YEK-KOM- Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu

TÜDAY- Türkiye-Almanya İnsan Hakları Derneği

Avrupa Barış Meclisi

Yaşanacak Dünya Gazetesi