Anasayfa , Bildiriler , Mesut Tunç derhal serbest bırakılsın!

Mesut Tunç derhal serbest bırakılsın!

DEKÖP-A | 10 – 01 – 2009  | Avrupa’da devrimci, demorkat kişi ve kuruluşlara/kurumlara yönelik yapılan saldırılara bir yenisi daha eklendi. Avusturya polisi, 3 Ocak 2009 günü Mesut Tunç’u gözaltına aldı. Mesut TUNÇ, 1976 Dersim doğumlu, evli ve iki çocuk babasıdır, aktif politik faaliyeti gerekçesiyle 1995 yılında tutuklanarak DHKP-C davasından 36 yıl hapis cezası aldı. 7 yılı aşkın tutuklu kaldığı cezaevinden 2002 yılında, Ölüm Orucu dolayısıyla tedavi görmek üzere hasteneye kaldırıldı. Buradan’da yurt dışına çıkarak, 2003 yılında Almanya’da politik iltica talebinde bulundu. 2005 yılında aile birleşimi nedeniyle İsviçre’ye yerleşerek, Haziran 2006 tarihinde politik ilticacı statüsüne sahip oldu. Almanyada hak kazandığı politik ilticaci statüsünü İsviçre’ye taşıdı..

Mesut TUNÇ sene sonu tatilinden yararlanarak Viyana/Avusturya’da ikamet eden eşinin ailesini ziyeret etmek için gitmiştir. Tatilin bitiminde, Salzburg/Avusturya’da Interpol tarafından “kırmızı bültenle arama kararı”na dayanılarak “Türkiye’ye iade amaçlı” eşi ve iki çocuğuyla trenle İsviçre’ye dönerken Avusturya’nın Wels kasabasında gözaltına alınmıştır.

Ankara Interpolu tarafından 1992 den 1995’e kadar ‘DHKP-C örgütüne kayıtlı’ olması gerekçesiyle ve 23 yıl 4 ay açık hapis cezasının bulunması da göz önününe alınarak interpol tarafından 30.04.2008 tarihinde kırmızı bülten ile arama kararı çıkartılmıştır.

Mesut Tunç tutuklanmayı ve keyfi uygulamayı protesto etmek için açlık grevine başlamıştır.

Avrupalı emperyalistler Türk devleti ile yaptıkları işbirlği sonucu, yüzlerce devrimci, demokrat sorgulanmakta, tutuklanmakta, haksız ve keyfi uygulamalara maruz kalmaktadır. Daha önce onlarca örneğini yaşadığımız bu anti demokratik, hukuk dışı tutumlara Mesut Tunç ile bir yenisi eklendi. Olağan hala getirilmek istenen bu uygulamalara karşı sesimizi yükseltelim.

Avusturya devletinin bu haksız uygulamasını teşhir etmek, Mesut Tunç ile dayanışmayı yükseltmek için bütün devrimci-demokrat kişi ve kurumları duyarlı olmaya, dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz.

Mesut Tunç Derhal Serbest Bırakılsın!..

Tüm Politik Tutsaklara Özgürlük!..

Yaşasın Devrimci Dayanışma!..

08.01.2009

Avrupa Demokratik Kitle Örgütleri Platformu (DEKÖP-A)

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) aveg-kon@hotmail.com

Yaşanacak Dünya Gazetesi, yasanacakdunya@yahoo.com

Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu (ADHK) info@adhk.de

İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği Platformu (BİR-KAR) birkar@msn.com

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK)konsey@atik-online.net

Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu (YEK-KOM) yekkom@gmx.net