Anasayfa , Avrupa , ‘Türkiye hükümeti, Almanya’daki anne-baba ve çocuklardan casusluk talep etti’

‘Türkiye hükümeti, Almanya’daki anne-baba ve çocuklardan casusluk talep etti’

Almanya |24.02.2017| Türkiye’nin, Almanya’daki Türk öğretmenlerden ve ailelerden, derslerde Erdoğan’ı eleştirenlere yönelik casusluk faaliyeti yürütmelerini istediği iddia edildi.Son süreçte T.c ‘nin ”Casusluk ” planlarına ilişkin yeni iddialar gündeme gelmeye devam ediyor.The Telegraph‘ın Westdeutsche Allgemeine Zeitung‘dan (WAZ) aktardığına göre,Türkiye hükümeti, Alman okullarında Erdoğan’a yönelik eleştirilerle ilgili, öğretmenlerden ve ailelerden casusluk yapmasını istiyor.

Hatta WAZ’ın iddiasına göre, Kuzey Ren-Westphalia’da T.c konsolosluğu, Türkiye kökenlilere yönelik düzenlediği “enformasyon etkinliklerine” katılan ailelere, çocuklarına öğretmenlerini sınıfta videoya kaydetme telkininde bulunuyor.

Ocak ayında Düsseldorf, Essen, Cologne ve Münster’de yapıldığı söylenen bu toplantılara ailelerin ve öğretmenlerin yanı sıra imamlar da katılmış ve okullardaki Erdoğan eleştirilerini rapor etmeleri istenmiş.

Bu toplantılar hakkında bilgi edindiğini söyleyen kuruluş ise Eğitim ve Bilim İçin Birlik (GEW). GEW Sözcüsü Sebastian Krebs, bu iddiaları çeşitli kaynaklardan duyduklarını sözlerine ekledi.

Krebs, özellikle Düsseldorf’taki toplantıda öğretmenlerin açık bir biçimde Türkiye hükümetinin talebini reddettiğini kaydediyor.

Alman polisinin, toplantılar ve toplantıya katılan öğretmenler hakkında araştırma başlattığı da bildiriliyor.

WAZ’a konuşan Almanya Türk Aile Birliği temsilcisi Ali Sak ise toplantıları savunarak, Alman okullarında Türkiye hükümetinin yanlış aksettirildiğini, bunu T.c konsolosluğu dışında konuşabilecekleri kimsenin olmadığını söylüyor.