Home , Haberler , (DÜZELTME) Mehmet Yeşilçalı`nın işkenceye maruz kalması Bern’de protesto edildi.

(DÜZELTME) Mehmet Yeşilçalı`nın işkenceye maruz kalması Bern’de protesto edildi.

20150429_16231429/04/2015 tarihde İsviçre’nin Bern şehrinde, İsviçre Federal Parlementosu önünde Mehmet Yeşilçalı‘ya özgürlük insiyatifin çagrısıyla basın açıklaması yapıldı.

ATİK‘e yapılan opersyon kapsamanında İTİF aktivisti olan Mehmet Yeşilçalı tutklanmış ve Almanya iadesi istenmektedir.

Mehmet Yeşilçalı kaldığı Fribourg hapishanesinde 25 Nisan aksam saatlerinde sözde doktor kontrolüne götüreceğiz denilerek cıplak arama yapılarak Ring aracına bindirilmiş ve  Sion Hapishanesine götürülmüştür.  Sion hapishanesi girişinde yine cıplak arama yapılmak istenilmesi üzerine, Yeşilçalı bu uygulamaya itiraz etmiştir. Gardiyanlar tarafından zorla cıplak aramaya maruz kalmıştır. Sion hapishanesinde 3 gün boyunca hücrede keyfi ve hukuksuz olarak tutulduktan sonra tekrar bir önce kaldığı Fribourg hapishanesine geri getirilmiştir.

Mehmet Yeşilcalı’ya dayatılan Almanya’ya iade kararına itiraz etmeden kendi rızasıyla kabul etmesi ve psikolojik işkence üzerinde korkutma ve sindirme medodu uygulanmıştır.

M. Yeşilçalı’ya özgürlük insiyatifi, iki haftadır tutuklu olan Yeşilçalı’yı ailesi ile görüştürlmemesi ve sözde demokrasi ülkesi İsviçre’de , uygulanan işkence ve Almanya iade edilmesini protesto eden yüze yakın bir kitle ile basın açıklması gerçekleştirildi.

29 Nisan 2015 tarihinde İsviçre Federal Parlemantosu önünde yapılan açıklamayla kendisine yapılan bu saldırı kınanmış ve bu konuda yetkililerden açıklanma istenmiştir.

Eyleme, İTİF, YDG ,YENİ KADIN, İGİF, İHDD ve Anti-Faşistler destek verdi.
Basın açıklaması için yapılan başvuruda İsviçre polisi keyfi bir tutum sergilemiş, İTİF Denetim Kurulu üyemiz üç gün boyunca başvuru yerinin degiştirimesi için taciz edilmiştir  . Son gün tamamen kendi kafalarına göre doldurdukları bir izin kagıdıyla farklı bir yer gösterilmiştir. Gösterilen yerin dışında başka bir yerde yapılırsa eylemin dağıtılacağı ve tutuklama yapılacağı konusunda telefonda tehditler edilmiştir.

Buna rağmen kitlenin kararlı duruşu sonucu eylem planlandığı gibi parlemanto önünde yapılmıştır.

Mehmet Yesilçalı `ya yapılan işkence ve  eylemlerimize yönelik bastırma çalışmaları bizi asla  meşru  demokratik mücadelemizden  alıkoyamayacaktır.

20150429_16242720150429_162314