Anasayfa , Avrupa , Turgut Kaya için basın toplantısı gerçekleşti

Turgut Kaya için basın toplantısı gerçekleşti

Haber Merkezi|10.07.2018|Geçtiğimiz Şubat ayından bu yana Yunan devleti tarafından rehin tutulan Türkiye’li devrimci Turgut Kaya’nın açlık grevinin 40. günü nedeniyle 9 Temmuz’da Kamu Çalışanları Federasyonu’nda (ADEDY) bir basın toplantısı gerçekleşti. Yunanistan’lı örgütlerden oluşan Turgut Kaya’nın Özgürlüğü için acil eylem komitesinin düzenlediği basın toplantısına Almanya die Linke partisinden Nick Brauns’da katıldı.
Basın toplantısında ilk olarak komite adına Hukukçu Maria Papamia konuştu. Turgut Kaya’nın hukuki sürecinden ve yapılan etkinliklerden bahsedilen basın toplantısında Turgut Kaya’nın avukatı Marianna Tzeferakou ve Turgut Kaya’ya Özgürlük Platformu adına Zılan Kızılates konuştu. Açlık grevinin 40. gününde ciddi sağlık sorunları yaşayan Turgut Kaya’nın doktoruda sağlık durumu ile ilgili bilgi vermek için telefon bağlantısı ile basın toplantısına katıldı.

Turgut Kaya’ya Özgürlük için stant çalışmaları devam ediyor

Açlık grevinin 40. gününde hergün olduğu gibi Sintagma meydanında direnişin ilk gününden bu yana açılan stantin yanı sıra Göçmen Politikalar Bakanlığı önünde de bir stand açılarak, Turgut Kaya’nın iltica başvurusu ile ilgili bir adım atılması talep edildi.

Açılan stanta Turgut Kaya’nın sağlık durumunun gün geçtikçe daha kötüye gittiği vurgusu yapılırken “Duydunuz mu? Bir devrimci açlık grevinin 40. gününde. #TurgutKayayaÖzgürlük” yazan bir pankart asıldı.