Home , APP , Bir Kişi Daha Eksilmek İstemiyoruz

Bir Kişi Daha Eksilmek İstemiyoruz

VİYANA|26.03.2021| Viyana Kadın Platformu, 25 Mart’ta yine katledilen bir kadın için sokaklardaydılar.

23 Mart günü Avusturya basınında, bir kadının daha Salzburg’ta 21-22 Mart gecesi, eski eşi tarafindan katledildiği haberi yer alıyordu. Viyana kadın platformu, giderek yükselen kadın katliamlarına sürekli dikkat çekmeye, toplumsal duyarlılığı yükseltmeye çalışıyor. Bu haberin yansımasıyla, Yeni Kadın’ın da içınde olduğu Viyana Kadın Platformu yine sokağa çıkıp, kadın katliamlarını protesto etme kararı alarak, hazırlıklarını başlattı.

25 Mart Perşembe günü, saat 18:00’de kitle Karlplatz’da toplandı. Platform adına yapılan açılış konuşmasıyla mitinge start verildi. Ardından AKD bildirisi ve KOMintern – Yeni Kadın’ın ortak hazırladıkları bildiri okundu. “Bu yıl 6. kadın cinayeti. 202”1’in henüz üçüncü ayını bile doldurmamış olsak ta, yaklaşık aynı sayıda kadın da cinayet girişimiyle ağır yaralandı. Pandemi sürecinde kadına yönelik şiddet, tüm dünyada arttı. Türkiye’de yalnızca 2020 yılında 300 kadın erkekler tarafından öldürülmüş,171 kadın şüpheli şekilde ölü bulunmuştur. Yine bu yılın başından beri 78 kadın cinayeti işlendi. Şüpheli ölüm vakalarını dahil etmiyoruz. Ama buna rağmen R.T.Erdoğan bir gece yarısı kararnamesiyle kadınlar için büyük güvence olan İstanbul Sözleşmesini geri çekebildi. Avusturya veya diğer imzacı AB ülkelerinde ise İstanbul Sözleşmesi bütünlüklü olarak hayat bulmamaktadır.” denilen konuşma,”kadın cinayetleri sistematiktir bu nedenle de politiktir. Dolayısıyla İstanbul Sözleşmesi bizimdir, savunmaya devam edeceğiz. Bu gerici devlet politikalarına karşı kadınların mücadele gücünü birleştirmek ve örgütlü mücadeleyi büyütmek her şeyden daha önemlidir” denilerek bitirildi.

Konuşmaların ardından kadınlar, mücadeleci türkülersöylediler. Akabinde yürüyüşe geçildi. Coşkulu ama öfkeli yürüyüş korteji Stephansplatz’a geldiğinde konuşmalara burada da devam edildi. Saat 19.00’da sloganlar eşliğinde eylem sona erdi.