Anasayfa , Avrupa , AvEG-Kon ve ATİF’ten ‘katliamlara karşı sandığa gidin’ çağrısı

AvEG-Kon ve ATİF’ten ‘katliamlara karşı sandığa gidin’ çağrısı

620x366x4edcd75004b2cd94ddbbc8bfc69b4c475f768203_1444784035.jpeg.pagespeed.ic.n27dA6tSneAvrupa’da faaliyet yürüten göçmen kuruluşları AvEG-Kon ve ATİF yaptıkları açıklama ile savaş ve katliamlara karşı her kesin sandıklara gidip HDP’ye oy vermesi çağrısında bulundu.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) ile Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF) yaptıkları yazılı açıklama ile Avrupa’da yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanları sandığa çağırdı. Her iki kurumun açıklamasında, 7 Haziran’ın ardından ülkeyi savaş alanına çeviren Erdoğan ve AKP’den hesap sormak için 1 Kasım için seçimleri için Avrupa’da devam eden oy kullanımı için sandık başına giderek, HDP’ye oylarını vermesi gerektiği vurgusunda bulundu.

‘AKP FAŞİST YÜZÜNÜ GÖSTERDİ’

“Faşist diktatörlüğün Türkiye ve Kürdistan’da Kürt halkına, işçi ve emekçilere, HDP’ye ve devrimci demokratik muhalif güçlere ve bir bütün olarak kendisini desteklemeyen her kesime karşı saldırısı sürüyor” diyen AvEG-Kon, 7 Haziran seçimlerinde 400 milletvekili alıp başkanlık sistemi uygulamayı hedef alan Erdoğan ve AKP’si, başkanlık hayalleri suya düşünce faşizmin kanlı yüzünü en barbar şekilde gösterdiğini kaydetti.

AKP’nin savaş ve katliamlar altında 1 Kasım’da yeni bir seçimle durumu kendi lehine çevirme hesapları yapmaya çalıştığı belirtilen AvEG-Kon dikkat çekti: “20 Temmuz’da Suruç’ta sosyalist gençleri katlederek geliştirdikleri savaşı, savaş uçaklarıyla, tankları ve toplarıyla, kimyasal bombaları ve keskin nişancılarıyla Kürdistan’ı harabeye çevirerek, ülkenin dört bir yanında yüzlerce HDP binasını kundaklayarak, katlettikleri insanların bedenlerine işkence ederek, panzerlerin arkasında sürükleyerek sürdürdüler. Varto’dan Cizre’ye, Silopi’den Yüksekova’ya kadar Kürdistan’ın dört bir yanında kentlere ve dağlara yağdırdıkları bombalar, katlettikleri insanlar yetmedi. 10 Ekim günü Ankara katliamıyla barış ve demokrasiye, onu talep edenlere ne kadar düşman olduklarını gösterdiler. Daha pervasızca ve vahşice gerçekleştirilen ve 128 cana mal olan, geride yüzlerce yaralı bırakan katliam, bu sefer faşizmin başkentinde, saraya daha yakın bir yerde yapıldı. Ülkenin dört bir yanında kan akıtan, can alan diktatörlük, inadına barış ve özgürlük talepleriyle saraya yaklaşanları böylesi vahşi katliamla karşılamaktadır. Sonu yaklaşan zalimlerin can havliyle işçi ve emekçilerin mitingini kana bulayarak iktidarını sürdürmeye çalışmaktadır.”

‘AVRUPA’DA HER KES SANDIKLARA GİTMELİ’

Erdoğan’ın 10 Ekim katliamı ile 1 Kasım’da HDP’yi saf dışı bırakma planlarının da bir parçası olduğuna dikkat çeken AvEG-Kon açıklamasında, “Ancak yüreği özgürlükten, demokrasiden ve barıştan yana olanlar daha aktif bir mücadele ile tüm bu katliamlara ve saldırılara cevap vereceklerdir. Nasıl ki 7 Haziran seçimlerinin hemen öncesinde gerçekleştirilen Amed katliamı, kitlelerin seçime giderek sandıktan güçlü bir HDP iradesinin çıkmasını engelleyemediyse, Suruç katliamından Ankara katliamına kadar bütün katliamlar da 1 Kasım seçimlerinde HDP’nin daha büyük bir başarı elde etmesini engelleyemeyecektir” dedi.

AvEG-Kon 1 Kasım seçimlerinin tarihi öneme sahip olduğunun vurgulandığı açıklamanın sonunda şu noktalara dikkat çekti. “Seçimlerden HDP’de cisimleşen ezilenlerin birleşik cephesini güçlendirerek çıkarmak, egemen sınıfların yönetememe krizini derinleştirmek ve devrimin olanaklarını artırmak için, 1 Kasım seçimleri önemlidir. Bundan dolayı, yurtdışında 25 Ekim’e kadar sürecek olan oy verme sürecinde tüm göçmenleri sandığa giderek faşizmden hesap sormak için HDP’ye oy vermeye çağırıyoruz. Sarayın kanlı diktatörlüğüne, savaşına ve katliamlarına karşı özgürlükten, barış ve demokrasiden yana olan tüm güçler bu süreçte bir yandan sokağa çıkarak Ankara katliamı nezdinde faşist diktatörlüğü protesto etmeli ve diğer yandan da seçim çalışmasını güçlendirmeli, inadına barış ve demokrasi diyen HDP’ye oy vermelidir.”

‘ERDOĞAN TÜRKİYE’YE İÇ SAVAŞA SÜRÜKLÜYOR’

Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF) ise yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçimlerinden itibaren istediği sonucu alamayan Erdoğan ve AKP iktidarı Türkiye’yi adım adım bir iç savaşa sürüklenmek istediğini vurguladı. AKP’nin 7 Haziran seçimlerinin ardından bütün muhalif kesimleri hedef aldığının belirten ATİF şunları belirtti: “Başta barış sürecini sekteye uğratarak; saldırılar, linçler ve de bir dizi provokasyonlarla halkı karşı karşıya getirmeye çalışarak, faşist baskı ve saldırılar trendini arttırmıştır. Seçim öncesi ilk önce Diyarbakır, sonrası Suruç ve en son olarak Ankara’daki yapılan katliamlar, bu faşist güruhun pervasız ve de şuursuz saldırıların önceden yaptıkları açıklamalarda ifade ediyorlardı. Başta Erdoğan olmak üzere katıldığı televizyon programlarında olsun ve de en son Çin ziyareti öncesi yaptığı basın açıklamasında muhalif olan tüm kesimlere yönelik kanlı saldırıların tehditlerini gizlisiz ve saklısız tüm kamuoyu önünde açıkça ifade etmekteydi. 7 Haziran seçimlerinde aldıkları yenilgiyi bertaraf etmek, 1 Kasım seçimlerinde istedikleri sonuçları çıkarabilmek için, bu tip provokatif ve katliamcı yöntemlerinden vaz geçmeyecekleri ve bu konuda ısrarcı davranacakları devrimci, demokrat kamuoyu açısından bilinen şeylerdir.”

‘ALMANYA’DA EV EV DOLAŞALIM’

AKP’nin baskılarına boyun eğmeyeceklerini hatırlatan ATİF, “Tüm bu pervasızlıklarına, faşist saldırılarına boyun eğmeyeceğiz. Ne yaparsa yapsınlar, bu faşist devlet politikalarını boşa çıkararak, bu güruha teslim olmayacağız. Şunun bilincinde olarak, bu seçimde başarılı çıkmak istemelerinin tek sebebi yolsuzluklarını, hırsızlıklarını, katliamlarını örtbas etmektir. Özellikle Türkiye de geliştirilen HDP projesi bunların tüm hesaplarını alt üst etmiştir. Bu kadar saldırganlaşmalarının sebebi budur. Bundan dolayı tüm devrimci, demokrat kamuoyuna çağrımız; yapılacak olan 1 Kasım seçimlerinde tüm gücümüz ve enerjimizle bu sürece aktif katılmak, bu faşist güruha 7 Haziran sürecinden daha ağır yenilgiyi tattırarak, gelenekçi faşist devlet politikalarını boşa çıkarmaktır. Almanya’da ev ev dolaşarak, faşist TC’nin katliamcı politikalarını ve onun günümüzdeki temsilcileri bilumum faşist partilerini teşhir ederek, demokratik, ilericilerin ortak platformu olan HDP’ye oylarını vermek için seçmenleri ikna edelim” dedi.(ANF)