Anasayfa , Avrupa , Suruç Katliamı Bir Kez Daha Lanetlendi

Suruç Katliamı Bir Kez Daha Lanetlendi

ffm_surucFRANKFURT |27-07-2015|  Suruç (Pirsus) katliamını protseto etmek için önceki gün Frankfurt’ta beş binden kişi biraraya geldi. Demokratik Güçbirliğ bileşenleri ile Hessen Alevi Birliği Federasyonu ve yerli kurumların ortaklaşa örgütledikleri yürüyüş Frankfurt Ana Gar’ın önünden başladı ve Alte Oper meydanında son buldu.

AGİF Eşbaşkanı Mesut Duman da Suruç’ta katledilen 31 gencin Rojava devrimi ve Kobanê’de bir okul, bir kütüphane, bir bahçe yapmak için Türkiye’nin farklı yerlerinden bir araya gelip, Kobanê’ye gitmek için Suruç’ta buluştuklarını kaydetti. AKP’nin desteklediği DAİŞ tarafından alçakça saldırıya uğradıklarını ifade eden Duman, “Biz onların bırakmış olduğu bu onurlu mücadeleyi devam ettireceğiz. Almanya değvleti eğer gerçekten DAİŞ ile mücadele etmek istiyorsa, samimiyse ilk başta Almanya’da PKK yasağını kaldırsın. DAİŞ karşısında sadece PKK ve Devrimciler savaşıyor, eğer gerçekten DAİŞ’e karşı savaşmakta samimiyse başta PKK yasağını kaldır ve DAİŞ’e destek sunan devletlerle ilişkilerini kez diyoruz” şeklinde konuştu.

AvEG-Kom Eşbaşkanı Baki Selçuk da Suruç’ta yapılmış saldırının halklara karşı yapılmış bir katliam olduğunu belirtti. AKP’nin ilk başta Özgür Suriye Ordusu, sonra da DAİŞ’i desteklediğini hatırlatan Selçuk şöyle devam etti: “Nedeni de sadece Kürt halkına karşı savaşmasıdır. AKP ve onun kirli yüzü ortaya çıkmıştır. Dünden bu yana Türkiye sosyalistlere ve solculara tutuklama furyası başlatmıştır. Bu sadece Erdoğan ve AKP’nin çaresizliğidir. En son Almanya’da YEK-KOM eski başkanı Ahmet Çelik’in tutuklanması kabul edilemez. Derhal serbest bırakılmalıdır. Daha önce AGİF ve ATİF’e yapılan baskınlarda tutuklananlar da bir an önce serbest bırakılmalıdır.

Mitingte Yeni Kadın adına ‘Bir kezdaha söz veriyoruz! Anaların Öfkesi Katilleri Boğacak!’ denilen açıklamada ‘Rojava devrimini ve Kobanê’nin özgürleştirilmesini hazmedemeyen, “Sınırlarımızda bir Kürt devletinin kurulmasına müsade etmeyiz, gerekeni yaparız!”, diye tehditler yağdırıp, siyasal mesajlar veren TC yetkilileri, Kobanê’nin yeniden inşasına destek için Kobanê’ye gitmek isteyen gençleri tutuklatırken, tecavüzcü, katliamcı DAİŞ çetelerini besleyip – kolladı. Şimdi 30’u aşkın gencecik insanın DAİŞ çeteleri tarafından katledilmesinin karşısında, ağız ucuyla “terörizmi lanetlediklerini” söyleyerek olayın sorumluluğundan kendilerini sıyırmaya çalışıyorlar. Ancak tıpkı Diyarbakır’da, Roboski’de, Sivas’ta, Maraş’ta, Çorum’da, hapishanelerde vb. yaşanan tüm katliamlarda olduğu gibi, Suruç’ta yaşanan katliamın da tek sorumlusu faşist TC devletidir.’ sözlerine yer verildi. Açıklamanın devamında; ATİK-YDG faaliyetçisi bir yoldaşımızın da yaralandığı bu saldırıyı YENİ KADIN olarak, her zamanki devrimci duruşumuzla bir kez daha lanetlerken, tüm halkımızı sokağa, sesimizi yükseltmeye, katliama karşı tepkilerimizi göstermeye çağrıyoruz. Özel olarak ta kadınlara sesleniyoruz! Çok insani ve barışçıl duygularla gittikleri Suruç’ta katledilen, yaralanan gençlerimizi, çocuklarımızı, kardeşlerimizi ve onların ideallerini sahiplenmeye, Kobanê ile dayanışmayı büyütmeye ve gelecekteki saldırıları engelleyebilmek için örgüt bilincini büyütmeye çağırıyoruz.‘ denildi.

Mitingte bir konuşma gerçekleştiren MLPD temsilcisi katledilenleri saygıyla anarken, Kobanê inşasına destek verdiklerini ve bu konuda pratik adımları attıklarını dile getirdi ve Kobanê inşasına olan desteğin arttırılması çağrısında bulundu.

ffm_suruc1