Home , Haberler , TKP/ML’den Kaypakkaya için açıklama

TKP/ML’den Kaypakkaya için açıklama

kaypakkayaTÜRKİYE |18-05-2013 |TKP/ML, İbrahim Kaypakkaya’nin işkencede katledilişinin yıldönümünde açıklama yaptı, „İbrahim Kaypakkaya katledilişinin 40. yıldönümünde beynimizde bilinç, bileğimizde güç, yüreğimizde cesaret olmayı sürdürüyor“ dedi.

TKP/ML, 40 yıl önce bugün Diyarbakır Cezaevi’nde işkence yapılarak katledilen, İbrahim Kaypakkaya için yazılı bir açıklama yaptı.

Özgür Gelecek dergisinin internet sitesinde yer alan açıklamada, „Katledilmesinin üzerinden neredeyse yarım asra yaklaşan bir zaman dilimi geçmesine rağmen o, ileriye sürdüğü tezlerin niteliği nedeniyle günümüzde hem Türk hakim sınıflarının hem de işçi sınıfı ve emekçi halkımızın nezdinde güncelliğini korumaya devam etmektedir“ denildi.

„Faşist TC devleti İbrahim Kaypakkaya ile ilgili güncel olan ne varsa saldırmaktan, onu gündeme taşıyanlardan intikam almaktan imtina etmiyor“ ifadelerine yer verilen açıklamada, Kaypakkaya’yı ananların hapis cezaları ile yargılandıkları, tutuklandıkları hatırlatıldı.

Devletin „ileri demokrasi“ye geçtiğini ilan ettiği dönemlerde, Kaypakkaya’ya yönelik bu yaklaşımın son derece önemli olduğunu kaydeden TKP/ML, „Çünkü hakim sınıfların ona yönelik tavırlarındaki değişmez tutum, onların sınıfsal niteliğiyle doğrudan ilintilidir. Ve çünkü, ileriye sürdüğü tezler ve bu doğrultuda attığı adımlarla Kaypakkaya, TC devleti nezdinde ‚ihtilalci komünizmin Türkiye temsili‘ olarak görüldüğü içindir ki hakim sınıf temsilcileri onu katletmekle kalmamış; günümüzde de onu en tehlikeli sınıfsal düşman olarak görmeye devam etmişlerdir“ dedi.

İbrahim Kaypakkaya’nın tezleri ve pratiği ile halk için tarihsel önemde bir önder olduğunu vurgulayan TKP/ML, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: „O, katledilmeden önceki kısa mücadele diliminde söz ve eyleminin öneminin bilincinde olarak yaşadı. O, her şeyden önce tarihsel bir misyonla hareket ettiğinin farkındaydı, içinde bulunduğu toplumun, işçi sınıfının ve emekçi halkın sınıf mücadelesine önderlik etmek, halk kitlelerinin hakim sınıfların iktidarına yönelttiği her türlü eylemi MLM bilimiyle buluşturup komünist bir yön verme ve nihayetinde iktidarı ele geçirme iddiasındaydı. Nitekim bizzat kendisi bu önemin bilincinde olduğunu; ‚Türkiye’nin geleceği çelikten yoğruluyor. Belki biz olmayacağız ama bu çelik aldığı suyu unutmayacak!‘ ifadeleriyle ortaya koymuştu. Ve bu iddiasına uygun yaşadı; ‚Şimdi biz, herkesin gözü önünde yükseklere bir bayrak çekiyoruz‘ diyerek göndere çektiği bayrağı lekesiz bir biçimde yere düşürmeden taşıdı ve ardıllarına devretti.

Bugün önder yoldaşımız yok! Ancak bilinci ve kanıyla çelikleştirdiği ülkemizin geleceği yoğrulmaya devam ediyor! Sınıf mücadelesi tüm yakıcılığıyla sürüyor. Ve bu kavgada İbrahim Kaypakkaya katledilişinin 40. yıldönümünde beynimizde bilinç, bileğimizde güç, yüreğimizde cesaret olmayı sürdürüyor!“