Home , Haberler , Hdp Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ‘ ın milletvekilliği düşürüldü.

Hdp Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ‘ ın milletvekilliği düşürüldü.

Türkiye |21.02.2017| Hdp Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş bilindiği üzere tutsak durumdadır.Hdp Eşbaşkanlarına ve milletvekillerine yönelik son süreçte cezalar verilmektedir.Yaptıkları konuşmalar,katıldıkları eylem ve etkinlikler bahane edilerek 90’lı süreçlerdeki gibi bilindik iddianameler ile tutsaklıkları devam etmektedir.Gün içinde elde ettiğimiz bilgilerde Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ’ın 10 aylık hapis cezası onandı ve TBMM’de milletvekilliği düşürüldü.Milletvekilliğini düşürülmesine sebep olan dava da Figen Yüksekdağ, milletvekili olmadığı 2012 yılında İstanbul’da el yapımı bombanın patlaması sonucu ölen  MLKP üyesi 25 yaşındaki Yasemin Çiftçi’nin Adana’daki mezarı başında düzenlenen anma etkinliğine katıldı. Anma etkinliğiyle ilgili soruşturma başlatan Cumhuriyet Savcılığı, Figen Yüksekdağ ile birlikte 7 kişi hakkında ‚terör örgütü propagandası yaptıkları‘ iddiasıyla 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.

Davayı karara bağlayan mahkeme Figen Yüksekdağ ile birlikte Sabahattin Pişkinbaş, Dilek Keskin, Soner Geçgel, Hasan Köse, Meriç Solmaz ve Murat Akıncı’ya “terör örgütü“ propagandası yaptıkları gerekçesiyle 10’ar ay hapis cezası verdi. “Terör“ suçu olduğu için 10 aylık hapis cezası ertelenmedi.

Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi, geçen kasım ayında yerel mahkemenin kararını onadı ve diğer sanıklarla birlikte Figen Yüksekdağ’ın hapis cezası da kesinleşti. Yüksekdağ’ın avukatlarından Sevil Aracı Bek, „Normalde 10 aylık hapis cezasının yatarı yok ama, terör suçundan ceza verildiği için 10 aylık hapis cezasının 7.5 ay yatarı var“ diye konuştu.

Selahattin Demirtaş’a 5 ay hapis Cezası !

Yine gün içinde elde edilen bilgilerle halen tutsak olan Selahattin Demirtaş hakkında 19 Mart 2016 günü Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesinde yapılan Newroz kutlaması sırasında yaptığı konuşma nedeniyle dava açıldı. Doğubayazıt 2’nci Asliye Ceza Mahkemesinde bugün görülen davanın ilk duruşmasına Selahattin Demirtaş,tutsak bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Mahkeme, Selahattin Demirtaş’ı “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama“ suçundan 5 ay hapis cezasına çaptırdı. Demirtaş’a verilen ceza ertelenmedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, tutuklandı.

Daha önce haberlerimizde yer verdiğimiz HDP milletvekilli İdris Baluken hakkında tutuklamaya yönelik yakalama karırına ilişkin bir gelişme yaşandı.
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan soruşturma kapsamında 4 Kasım’da tutuklanan, 30 Ocak’taki ilk duruşmada tahliye edilen ve savcılığın aynı gün yaptığı itiraz üzerine 15 Şubat günü hakkında tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarılan HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, gözaltına alındığı Ankara’dan yakalama kararını veren Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin duruşmasına SEGBİS sistemi ile katıldı.
“Terör Örgütü Üyeliği“ suçlamaları bahane edilerek tutuklu yargılanmasına karar verildi.