Home , Avrupa , Linz'de Türkiye Kürdistanın'daki Askeri Operasyonlar kınandı

Linz'de Türkiye Kürdistanın'daki Askeri Operasyonlar kınandı

LİNZ | 24 – 05 – 2011 | Avusturya’nın Linz Bölgesinde, Uludere’de şehit düşen 12 gerilla yapılan yürüyüş ile sahiplenildi ve  Türkiye Kürdistanın’daki  askeri operasyonlar kınandı.

Uluderede çatışmalar sırasında 12 HPG gerillasını anmak ve TC ordusunun katliamlarını protesto amaçlı 21 Mayıs’da kitlesel bir katılım ile Linz şehir merkezinde bir yürüyüş gerçekleştirildi. Ani gelişen süreçten kaynaklı olarak, ani karar alaraktan yürüyüşe hazırlanıldığı belirtildi.

Şehirin merkezi bir noktasında yürüyüşün sonlandırılması ile birlikte kapanış mitingi gerçekleştirildi. Kapanış mitinginde Partizan adına yapılan açıklamada şehit düşen gerillalar saygıyla anılırken, ‘demokratik açılım’ aldatmacasının gerçek yüzünün ortaya çıktığı, faşist TC devletinin faşist karakterinden ödün vermediği belirtildi ve Türkiye Kürdistanı coğrafyasında sürdürülen direnişin geliştirilmesi gerektiği vurgulandı. 90 yıllık inkar ve imha siyasetine vurgu yapan Partizan temsilcisi, kurutuluşun uzun soluklu bir mücadele ardından kurulacak demokratik halk iktidarında olduğuna da dikkat çekti.

Yürüyüş esnasında ‚Şehit namırın!‘, ‚Biji serok Apo‘!, ‚Kürdistan faşizme mezar olacak!‘, ‚Yaşasın Enternasyonal Dayanışma!‘ gibi Kürtçe, Türkçe ve Almanca sloganlar atıldı.

Yürüyüşü örgütleme komitesi adına yapılan konuşmada halkımızın temsilcilerine karşı yürütülen siyasi soykırım ile birlikte yine askeri alanda saldırılar sonucu katliam gerçekleştirilmek istenildiği. Uluderede şehit düşen 12 HPG gerillasının katledilmesi bunun açık bir göstergesi olmuştur. Bu anlamda topyekün direnişden vazgecmeyeceklerini açıklayan temsilci, bugün seçimler süreci ile birlikte Türkiye sosyalist güçleriyle birlikte daha geniş bir mevzi ile hareket edildiğini, savaşın derinleşmesi halinde bundan TC devletinin zararlı çıkacağını belirtti.

Yürüyüş 12 Haziran genel seçimlerine yönelik gerçekleştirilecek olan ortak panelin çağrısıyla sonlandırıldı.