Home , Haberler , TKP/ML tutsakları : “Acımız büyük! Öfkemiz büyük! Kalbimiz ‘dinamit kuyusu’!”

TKP/ML tutsakları : “Acımız büyük! Öfkemiz büyük! Kalbimiz ‘dinamit kuyusu’!”

zindan zaferTC-DAİŞ işbirliğinde gerçekleştirilen, 103 kişinin yaşamını yitirdiği, yüzlercesinin ise yaralandığı Ankara Katliamı’nın ardından tüm hapishanelerdeki TKP/ML dava tutsakları adına Hiyam Yolcu ve İsmail Yılmaz,Acımız büyük! Öfkemiz büyük! Kalbimiz ‘dinamit kuyusu’!” başlığıyla açıklama gerçekleştirdiler.

Roboski’den Soma’ya, Zergele’den Amed’e, Suruç’a ve Ankara’ya tüm sonsuzluğa uğurladıklarımız için kalbimiz dinamit kuyusu…” şeklinde başlayan  açıklamada “Bu meydan kanlı meydan” türküsünün üzerinden 40 yıl geçmesine rağmen bu sözlerin sadece hafızalardaki canlılığını korumadığı ve yaşamın kendisi olduğuna vurgu yapıldı.

Ortadoğu politikaları iflas eden, T. Kürdistanı’nda öz yönetim ve öz savunma pratikleri ile denetimi kaybeden devletin; ömrünü uzatmak için saldırdığına değinilen açıklamada her gün  Kürt illerinden katliam haberleri geldiğine dikkat çekildi.

“Şehitlerimize ve halklarımıza verilmiş sözümüz var!”
“Tek”lik üzerine kurulu faşizan yapısıyla Türk devletinin her türlü karanlık yapılanması ve işbirlikçileri ile askeri ve polisiyle, özgürlük, demokrasi, eşitlik ve barış isteyenleri on’larla, yüz’lerle katlettiği kaydedilen açıklama şu şekilde devam ediyor: “Bu şekilde halkların mücadelesini sindirebileceğini, dayanışmayı kırabileceğini sanıyor. Bizler halkımızın direngen ve isyankar tarihlerinden çok iyi biliyoruz ki; ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar amaçlarına ulaşamayacaklar. Şehitlerimize ve halklarımıza verilmiş sözümüz var. Saflarımızı sıklaştırarak, mücadelemizi her alanda büyütüp halklar arasındaki dayanışmayı güçlendirerek, meşruluğumuzdan/haklılığımızdan aldığımız güce dayanarak bu katliamların hesabını soracağız!

Açıklama şu şekilde sonlandı: “Tüm hapishanelerdeki TKP/ML TİKKO dava tutsakları olarak şehitlerimizin yolundan yürümenin ve mücadelelerini büyütmenin sözünü tekrarlıyoruz. Şehit ailelerimize ve halkımıza başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”