Home , Avrupa , Tirol Yeni Kadın 8 Mart’ı coşkuyla karşıladı

Tirol Yeni Kadın 8 Mart’ı coşkuyla karşıladı

DSC_0093INNSBRUCK | 13 – 03 – 2015 | Tirol Yeni Kadın’ın da içinde bulunduğu 8 Mart Kadın Ağının ve Kadin Plarformunun,  6 Marta Şiddete Hayır Basın acıklaması ve  7 Marta ortak gerçekleştirilen miting ve yürüyüş Innsbruck‘un en kalabalık merkezinde yapıldı.

Basın acıkamasında öne çıkan Thema Kadına Yönelik Şiddete hayır konusu oldu.  Dünyanın dört bir yanındaki kadınlara yönelik şiddete karşı ortak duruşun sergilendiği etkinlikte, Özgecan şahsında kadın katliamları lanetlendi.

7 Marta İnnsbruckta 400 Kadının katıldığı çoşkulu bir yürüyüş gerçekleşti. Yeni Kadın aktif olarak yürüyüşte kitlesel olarak yerini aldı. Yeni Kadın adına Hülya Çiçek bir konuma yaptı. Konuşmasında; Tüm Dünyada Sadece kadın olduğumuzdan dolayı üzerimizdeki baskı-sömürü ağına dikkat çekilerek,nereden gelirse gelsin kadına yönelik her türlü şiddete karşı duruşun adıdır da 8 Mart denilerek; 8 mart isyandır, öfkedir, kadınların örgütlü ve güçlü bir şekilde hak ve özgürlükleri için sokaklara çıktığı, fabrikalarda yakılarak bedel ödediği, günümüze kadar da kadınların bu mücadele bayrağını azimle taşıdıkları günün adı olduğu vurgulandı. O mücadeleci ruh bugün Şengal’den,Rojava’ya,Kobane’ye kadar kadının öncü, önder rolünün de nedeni olmuştur denilerek, bugün evlerimize geri dönmemiz için her türlü şiddeti uygulayan sistem bunu başaramayacak vurgusu yapılarak, örgütlenerek özgürlüğe yelken açan ve üretimden gelen örgütlü gücümüzü kullanarak kadının evde, sokakta, işte yaşamın ve kavganın olduğu her yerde mücadelesini devam ettireceğinin altı çizildi.

Tirol Yeni kadın 25.yılınıda 8 Martla birleştirerek kutladı. Wörgl de yapılan geceyi tamamen kendi gücüyle örgütledi. Gece saat 14.00-19.00 kadar sürdü.

Gece saygı duruşu ve açılış konuşmasıyla başladı. Yeni Kadın koromuzun açılışı yaptığı kültürel etkinlikte, Tirol Yeni Kadın Korosunun seslendirdiği Türküler kitle tarafından beğeniyle dinlenildi.

Wörgl Halk oyunlarının sunmuş olduğu gösteri çoşkuyla izlendi. Küçük çoçuklarında büyüklerle sahne alması alkışlarla karşılandı.

Programın ilerleyen bölümünde ise Linz Tohum Kültür Merkezi solo ve koro seslendirdiği türkülerle dayanışma gösterdi. Seslendirdikleri güzel türkülerle alkış topladı.

Sonrasında ise Umuda Tohum Tiyatrosu Özgürlüğe doğru Tiyatro oynunu sergiledi.  Programın son bölümünde ise Umuda Tohum Müzik grubu sahne aldı. Grubun seslendirdiği birbirinden güzel Türküler kitle tarafından beğeni topladı.

 

 

YAŞASIN KADINLARIN BİRLİK-MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ 8 MART!