Anasayfa , Dünya , Wadie Haddad’ın ölüm yıldönümünde FHKC’den mücadeleyi yükseltme çağrısı

Wadie Haddad’ın ölüm yıldönümünde FHKC’den mücadeleyi yükseltme çağrısı

fhkc_haddad_manset-284x180
FHKC, kurucularından Dr. Wadie Haddad’ın 28 Mart’taki 38. ölüm yıldönümünde yayımladığı mesaj ile mücadeleyi ve intifadayı yükseltme çağrısı yaptı

FHKC’nin yayımladığı mesaj şöyle:

28 Mart 1978’de, Filistin halkı, Arap ulusu ve bütün özgürlük hareketleri, hayatını Filistin’i siyonist işgalden kurtarmaya adamış, Arap Ulusal Hareketinin ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin kurucularından yoldaş Dr. Wadie Haddad’ı kaybetti.

Haddad, Cephe’nin uluslararası askeri operasyonlarını yönetti, Filistin’in işgal edilmesine karşı cesur ve güçlü operasyonlar gerçekletirdi, ‘Her yerde düşmanın peşinde’ şiarıyla devrimci şiddeti benimsedi.

Wadie Haddad’ın Filistin davasını dünyaya bir ulusal kurtuluş hareketi olarak tanıttığını, işgal altındaki Filistin halkının mücadelesinin görünürlüğünü arttırdığını, 1972 Japon Kızıl Ordusu Lod Havaalanı Operasyonu gibi daha nice mücadeleye ve kurtuluş hareketine ilham verdiğini unutmayacağız.

Şehit oluşunun 38’inci yıldönümünde FHKC, Haddad’ın mücadele geleneğini onurlandırıyor ve Filistin halkının işgale karşı direnme hakkını vurgulayarak mücadeleyi ve intifadayı yükseltme çağrısı yapıyor.

Waddie Haddad, ezilmiş halkların kurtuluş mücadelesinde en etkili aracın silahlı mücadele ve devrimci şiddet olduğu inancına bağlı kalarak savaştı, direndi ve şehit oldu.