Anasayfa , Avrupa , Berlin`de Politik Tutsaklara Özgürlük Mitingi Gerçekleştirildi

Berlin`de Politik Tutsaklara Özgürlük Mitingi Gerçekleştirildi

Berlin |23.04.2017|Hapishanelerdeki politik tutsakların özgürlüğü ve Türkiye`de 16 Nisan 2017 `de yapılan Referandum sırasında sandıkta halkın HAYIR oylarını çalan Tayyip Erdoğan önderliğindeki AKP hükümetini protesto ve teşhir etmek için Almanya`nın başkenti Berlin`de 22.04.2017 `de Alman Parlementosu önünde saat 16:00`da miting eylemi gerçekleştirildi.

Navdem-Berlin`in çağrısını yaptığı miting eylemi saat 16:00`da başladı ve yaklaşık bir saat sürdü.Eyleme Kürt özgürlük kurumlarıyla birlikte ATIF-Berlin`de bayrak ve flamaları ile katılarak destekte bulundu.

Eylem için Alman Parlementosunun önünde toplanan kitle ellerinde taşıdıkları pankartlar ve attıkları sloganlar ile AKP önderliğindeki TC faşizmini lanetlediler. Miting sırasında yapılan konuşmalar ile politik tutsakların derhal serbest bırakılması, hapishanelerdeki insanlık dışı tecrite son verilmesi, TC faşizmine ve onun iktidarı AKP hükümetinin demokratik olmayan tüm politikalarına karşı herkesi mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı. Alman devletinin AKP hükümeti ile yaptığı kirli pazarlıklara derhal son vermesi ve Türkiye de uygulanan insanlık dışı, demokratik olmayan TC faşist politikalarına karşı tavır alması talep edildi.

Tüm kitle hep birlikte “ Politik tutsaklara özgürlük,, “ AKP halka hesap verecek,, “ Kürdistan faşizme mezar olacak,, “ Yaşasın enternasyonal dayanışma ,, gibi sloganlarla TC devletini teşhir ve mahkum ettiler.

Eylem saat 17:00` da olaysız bir şekilde son buldu.