Home , Dünya , HPK(M): 'Azad Yoldaş Güvenlikte'

HPK(M): 'Azad Yoldaş Güvenlikte'

HİNDİSTAN | 23 – 03 – 2010 | Hindistan Komünist Partisi Maoist HPK(M) Azad yoldaşın tutuklu olduğunu ve gözaltı bilgisinin doğru olmadığını açıkladı. Yanlışlık, başka bölgede Azad’ın görüşeceği 2 kişinin katledilmesi ve Azad yoldaşın bundan kaynaklı bölgeye gitmemesinden kaynaklanıyor. Azad yoldaşın gitmemesi, ülkedeki devlet saldırganlığı sürecinde, tutuklandığı şeklinde değerlendirilmiş.

HPK(M) konuya ilişkin yayımladığı bildiride, yanlış haberin yayılmasının Merkezi Bölge Büronun ve DK Özel Bölge komitesinin bir hatası olarak nitelendirildi. Serbest bırakılması talebiyle hızla harekete geçen tüm örgütlere ise teşekkür edildi.

Açıklamanın tümü şöyle:

20 Mart’ta medyada çıkan haberlare göre, HKP(M)’in sözcüsü yoldaş AZAD  tutuklanmış ve bırakılması için talepler vardı.  Bu bilgi DK Özel Bölge komitesi sözcüsü yoldaş Gudsa Usendi tarafından Merkez Büro sözcüsü yoldaş Pratap’a iletilmişdi.

Yoldaş Azad güvenlikte. İllegal gözaltı bilgisi doğru değil.

Yoldaş Azad, Maharashtra bölgesinde  yoldaş Shakamuri Apparao Ravi ile görüşecekti. Ancak yoldaş Apparao’nun şehit düştüğü haberini alınca bölgeye gitmedi. Yoldaşın bölgeye gitmediğine dair bilgiye hemen ulaşılmadığından dolayı illegal bir şekilde gözaltına alındığına dair bir karışıklık yaşandı.  Günümüz koşullarında çok doğal olarak yoldaşın illegal bir şekilde tutulmuş olacağını düşündük.  Yoldaş Shakamuri apparao Chennai’de ve yoldaş Kondal Reddy Pune’da yakalandı ve büyük bir soğuk kanlılıkla katledildi. Chidambaram, onların yakalandığını biliyordu ve bu vahşi, faşist yargısız infazın  gercekleşmesini onayladı.

Bu Merkezi Bölge Büromuzun ve DK Özel Bölge komitemizin bir hatasıydı.

Böyle bir hatanın gerçekleşmesi, bildirinin yanlışlığını, içinde bulunduğumuz duruma borçluyuz.

Aslında, yoldaş Azad Chidambaram’ın yalan yanlış konuşmalarına dair cevabını medyaya gönderdi ama maalesef medya bu cevabı yayınlamadı.

Medyadan bu karışıklığın giderilmesi için gerekli bilgileri yayınlamasını istiyoruz. Biz ayrıca Azad’ın annesinin gerekli başvuruları AP eyaleti İnsan Hakları Komisyonuna  yapmış olduğunu öğrendik.

Yoldaşın alındığı haberi karşısında,  serbest bırakılması için hemen harekete geçen tüm örgütlere bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Kuzey Bölgesi Bürosu

Sözcüsü

Ajay