Home , Dünya , Til Temir’de 25 kişi yaşamını yitirdi, 122 yaralı

Til Temir’de 25 kişi yaşamını yitirdi, 122 yaralı

til-temir-bombali-saldiri-300x176Til Temir’de dün akşam yapılan üç bombalı saldırının bilançosu açıklandı.

Cizire kantonu İçişleri Konseyi başkanı Kenan Berekat, saldırılarda 25 kişinin yaşamını yitirdiğini, 122 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

DAİŞ çeteleri dün 17:20’de Til Temir kent merkezinde üç bombalı araçla saldırıda bulunmuştu. Cizire kantonu yönetimi, bugün Til Temir’e giderek incelemelerde bulundu.

Heyette, Cizire Kantonu Eşbaşkanı Hediye Yusuf, Demokratik Özerk Yönetimden Abdulkerim Saruxan, Rezan Gula, Remziye Mehmud ve Dijwar Ehmed yer aldı.

İncelemelerden sonra açıklama yapan Cizire Kantonu İçişleri Konseyi Başkanı Kenan Berekat, yapılan saldırılarda 25 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 122 kişinin ise yaralandığını söyledi.

Berekat, bu saldırının sivil halka yönelik gerçekleştirildiğini vurguladı. Uluslararası güçlere çağrı yapan Berekat, Paris katliamına karşı gösterilen duyarlılığın, Til Temir’e de gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Tel Temir katliamında yaşamını yitirenlerin ailelerine ve Rojava halkına başsağlığı diledi.

Türk devleti ve bölgedeki müttefiklerinin desteklediğini IŞİD’in Til Temir’de yeni bir katliam gerçekleştirdiğini hatırlatan KCK, ‘’IŞİD ve IŞİD katliamlarını destekleyen güçler yargılanmadan insanlığın vicdanı huzura kavuşamayacaktır’’ dedi.