Home , Avrupa , YDG 21. Kongresinde 1 yıllık faaliyetini tartışıyor

YDG 21. Kongresinde 1 yıllık faaliyetini tartışıyor

FRANKFURT | 19 – 02 – 2011 | ATİK’e bağlı gençlik örgütü Yeni Demokratik Gençlik (YDG) Frankfurt’ta gerçekleşen 21. Kongresinin 1. gününde çalışmalarını ve örgütsel sorunlarını tartıştı. 40’ın üzerinde delege, Merkezi Yönetim Kurulunun (MYK) sunduğu faaliyet raporuyla birlikte başlatılan tartışmalarda görüşlerini berlirtti.

Divan seçimi, delege tespiti ve açılış konuşmasının ardından başlayan tartışmalarda toplam 19 kişi MYK çalışma tarzını, anlayışını ve gerçekleştirilen faaliyetleri tartıştı. İlkin, Merkezi Faaliyetler başlığı altında, ‘Örgütlü Mücadeleyi Güçlendirelim’ kampanyası, merkezi eğitim kampları, broşürler, enternasyonal faaliyet, 20. Gençlik Kültür Sanat Festivali ve basın yayın faaliyeti ele alındı. Sonrasında ise Örgütsel Durum başlığında MYK’nın ve ülke komitelerinin durumu tartışıldı.

Delegelerin bir kısmı ‘Örgütlü Mücadeleyi Güçlendirelim’ kampanyasının imza kampanyası etabındaki tecrübelerini aktarırken, diğer bir kısım Festivalin bu yıl farklı tarzda yapılmış olması, Solution dergisinin ve websitesinin beslenmesi konularını ele aldı. Delegeler aynı zamanda MYK’nın katıldığı enternasyonal faaliyetler ve yakaladığı ilişkileri tartıştı.

ATİK adına konuşma yapan Musa Demir ise Kuzey Afrika ve Ortadoğuda gelişen halk isyanlarını anımsatarak, gençlerin bu süreçteki önderlik misyonuna değindi. YDG’lileri Avrupa’daki öğrenci hareketleri içerisinde aktif olmaya devam etmesi gerektiğini belirten Demir, aynı zamanda sadece MYK’nın değil, ÜGK’ların da harekete geçmesinin şart olduğunu söyledi.

MYK adına yapılan toparlamanın ardından faaliyet raporu delegeler tarafından 35 olumlu ve 5 çekimser oy ile onaylandı ve siyasi raporun tartışılması gündemine geçildi.

Gündemler arasında Kadınların Kurtuluş Hareketi ve Sınıfsal Gençlik Ligasının mesajları okundu.

Almanya, Avusturya, Fransa, İsviçre, İngiltere, Hollanda ve Belçikadan genç yüreklerin katılım sağladı Kongre devam ediyor.