Home , Haberler , Strasbourg'ta 'TEKEL işçileriyle 5 Euro'nu paylaş' Kampanyası

Strasbourg'ta 'TEKEL işçileriyle 5 Euro'nu paylaş' Kampanyası

STRASBOURG | 28 – 02 – 2010 | Strasbourg’daki demokratik kitle örgütleri tarafından TEKEL işçilerine destek olmak amacıyla başlatılan dayanışmanın ikinci adımı olarak ‘TEKEL işçileriyle 5 Euro’nu paylaş’ kampanyası başlatıldı. ATİK, ADHK, DİDF ve Alevi Kültür Merkezi’nin başlattığı kampanya 7 Mart’a kadar sürecek.

28 Şubat – 7 Mart tarihleri arasında yürütülecek olan kampanyada toplanan yardım direnişteki TEKEL işçilerine gönderilecek.

Yardım kampanyası için kurumların hazırladığı açıklama şöyle:

İki buçuk aydır tüm baskılara, engellere ve zor koşullara rağmen TEKEL işçilerinin şanlı direnişi devam ediyor. Direniş koca bir karakış’ı geride bırakıp umudun ve yeni bir baharın müjdecisi oldu adeta. Öte yandan Başbakan ve hükümet, işçilerin istek ve taleplerini karşılamadığı gibi üstelik tehdit ve tahriklerine devam ediyor, ayın sonunda saldıracağını söylüyor.

Görünen odur ki sermaye yanlısı, halk ve işçi düşmanı bu hükümet ve bu kabadayı başbakan büyük bir korku ve panik içerisindedir. Bu öfkeli ve tehditkar tutumlar, korkusunu bastırmaktan başka hiçbir işe yaramamakdır. Fakat cin şişeden çıktı bir kere. ‘Ölmek var dönmek yok’ diyor işçiler. Üstelik direnişinin çığlığı ve etkisi ülke sınırlarını çoktan aştı. Hem uluslararası işçi konfederasyonları hükümete protesto mektupları yolladı. Hem de Almanya, Fransa, İtalya, Yunanistan vb ülkelerde TEKEL işçileriyle dayanışma grev ve gösterileri yapıldı.

Strasbourg’daki demokratik kitle örgütleri olarak aşağıda imzası olan bizlerde bu direnişin sesine ses katmak için 8 Şubat’ta Fransız dostlarımızla birlikte kitlesel bir basın açıklaması yapmıştık. Şimdi de dayanışmamızın ikinci bir adımı olarak TEKEL işçileriyle 5 euro’nu paylaş kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Tüm emekçi dostlarımızı Tekel işçileriyle dayanışmaya ve destek sunmaya çağırıyoruz.