Anasayfa , Haberler , Tekirdağ F Tipinde saldırılar hız kesmiyor

Tekirdağ F Tipinde saldırılar hız kesmiyor

İSTANBUL | 23 – 06 – 2011 | Hapishanelerde devam eden hak ihlallerinin ardı arkası kesilmiyor. Saldırılara karşı direnme tavrını sergileyen devrimci tutsaklara yönelik şiddet saldırıları da devam ediyor. Son olarak Tekirdağ 1 No’lu hapishanede bulunan Erdinç Akçil hapishane yönetimi ve gardiyanların saldırısına uğradı. Avukatı ile görüşme isteği ve görüşmeyi gerçekleştirmesi üzerine yaşanan saldırı da Akçil, çırılçıplak soyularak onursuz aramaya maruz bırakılmak istenmiştir.

Yaşananlarla ilgili Akçil’in ailesi İHD İstanbul Şubesi’nde bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın toplantısına Akçil’in akrabalarının yanı sıra Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu İstanbul 3. Bölge bağımsız milletvekili Sebahat Tuncel TUYAB, TUAD, ATİK ve 1 Mahallesi Özgür gelecek okurları da katıldı.  Basın toplantısında konuya ilişkin açıklama yapan Akçil’in avukatları İbrahim Aksoy Akçil’in avukatları ile görüşme talebinin yasal bir hak olduğunu ve bu hakkını kullanmak istemesi üzerine saldırıya uğradığını belirttiler. Akçil’in bir diğer avukatı olan ve Yıldız Timrek ise Akçil’in suçu olmadığı halde hapishane de bulunduğunu 1 Mayıs Mahallesi’nde yaşanan bir korsan gösteriyi izlediği için tutuklu olduğunu ifade etti.

Konu hakkında Akçil’in ailesi adına konuşan Anne Hüsne Akçil oğluna “oğluma gönderdiğim kitap dergi ve kıyafetler sudan sebeplerle içeri alınmıyor. Benim oğlum suçsuz yere hapishane de ve onursuz saldırılar ile karşı karşıya” dedi.

Toplantıya katılan Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Sebahat Tuncel de, Meclis’te bulundukları dönemde de kendilerine sürekli olarak cezaevlerinden baskı ve hak ihlali haberleri geldiğini ve bu konuda bir rapor hazırladıkları söyledi. Cezaevinde bulunan Haydar Duymaz’ın da benzer durumda olduğuna dikkat çeken Tuncel hapishanelerdeki saldırılara karşı insan hakları savunucularını bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı.

İHD İstanbul Şubesi hapishane komisyonu adına açıklama yapan sevim kalman ise yaşananların bir devlet politikası olduğunu ve özellikle Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde tutukluların çok yoğun işkenceye ve kötü muameleye maruz kaldığını söyledi. (Özgür Gelecek)