Anasayfa , Dünya , Tecavüz mağduru kadın hayatını kaybetti

Tecavüz mağduru kadın hayatını kaybetti

etha-20121227-hindistan-01_extHİNDİSTAN | 29 – 12 – 2012 | Hindistan’da bir otobüste toplu tecavüze uğrayan ve seyir halindeki araçtan atılan genç kadın hayatını kaybetti.

Yeni Delhi’de meydana gelen olaydan sonra, 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Singapur’da bir hastanede tedavi altına alınmıştı.

Singapur’daki Mount Elizabeth Hastanesi başhekimi Kelvin Loh, genç kadının beyninde hasar oluştuğunu ve akciğer enfeksiyonu geçirdiğini, çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak sabah saatlerinde hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yeni Delhi’de 3 ameliyat geçirdikten sonra tedavi amaçlı Singapur’a götürülen genç kadın, tıp fakültesi öğrencisiydi.

Genç kadın, 16 Aralık’ta Yeni Delhi’de bindiği otobüste toplu tecavüze uğramış, dövülerek hastanelik edilmişti. Olaydan sonra ülke genelinde protesto gösterileri düzenlenmiş ve Başbakan Manmohan Singh, halkı sükunete davet ederek konuyla ilgili ellerinden geleni yapacakları sözünü vermişti.

Hükümet saldırıdan sonra halkın artan öfkesini yatıştırmak ve Yeni Delhi’yi kadınlar için daha güvenli hale getirmek için bir dizi önlem açıklamıştı. Bu önlemler, gece daha fazla polis devriyesinin gezmesi, otobüs şöförleri ve muavinlerinin kontrol edilmesi, perdeli ya da filmli camı olan otobüslerin yasaklanması olarak sıralanıyor.

Yeni Delhi yönetimi ayrıca biri cinsel saldırıyla ilgili davaları hızlandırma, diğeri de saldırıya neden olan güvenlik eksikliklerini doldurma konusunda çalışacak iki komite kurdu.

Protestocular, hükümetin cinsel saldırı suçu işleyenlere müebbet hapis cezası getirme taahhüddünün yetersiz olduğunu söylüyor ve ölüm cezası talep ediyor.

Hindistan’da güvenlik güçlerinin raporları cinsel saldırıların endişe verici boyutlara ulaştığını gösteriyor. Bu raporlara göre ülke çapında her 18 saatte bir tecavüz suçu işleniyor.

etha