Home , Haberler , İstanbul'da Kardeş Türkülerle Barış Yürüyüşü

İstanbul'da Kardeş Türkülerle Barış Yürüyüşü

İSTANBUL | 31 – 03 – 2010 | 2 Nisan’da Kardeş Türkülerin de katılacağı bir danslı barış yürüyüşü yapılacak. ‚Savaşın sesini sustur, barışın sesini yükselt‘ şiarıyla yapılacak yürüyüş halaylar, horonlar ve semahlar eşliğinde Taksim’de başlayacak, Tünel’de bitecek.

Barış İçin Sanat, Küresel Barış ve Adalet Koalisyonunun yanısıra birçok kurumun düzenlediği yürüyüş İstanbul milletvekilleri Ufuk Uras ve Sebahat Tuncel‚in yapacağı basın açıklamasıyla başlayacak.

Yürüyüşün amacı ve içeriğine yönelik yayımlanan açıklama ise şöyle:

BARIŞIN SESİNİ YÜKSELT!

2 Nisan Cuma günü İstanbul’da, Kürt sorununun barışçı çözümünü istemek için yürüyeceğiz. Halkın barış ve adalet talebine güç katmak için, ırkçılığa ve ayrımcılığa, linç girişimlerine dur demek için, genç ölüler ülkesi olmayalım diye, oyun yaşında çocuklar cezaevlerine doldurulmasın diye yürüyeceğiz.

Aydınlar, sanatçılar, işçiler, öğrenciler, yüreği barış için atan yurttaşlar, kadınlar, gençler el ele, türkülerle yürüyeceğiz. Bu ülkede kaç dil, kaç kültür, kaç ses varsa, hepsi birleşip BARIŞ olacak.
Halklar arasında kardeşlik köprüsünün güçlenmesi düşmanlığı yener. Diyalog kanallarının açık tutulması çatışmayı durdurur. Hak ve hukukta eşitlik barıştırır. Barış, savaşı yener.

“Savaşı sustur, barışı yükselt” demeye en çok bugün ihtiyacımız var. Parlamentodaki milletvekilinden sokaktaki yurttaşa, ancak hepimizin çabasıyla kazanabiliriz barışı. Hepimizin yapabileceği bir şey var. Bu karabasana son vermenin zamanı çoktan geldi. Araf’tan in, bıçağın sırtında gezinme, bir adım at, bir ses çıkar, YANIMIZA GEL!

Çocukların uykuları bomba gürültüleriyle, bedenleri şarapnel parçalarıyla parçalanmasın diye, farklı diller, kültürler bir arada yaşasın diye, eşit yurttaşlık haklarını güvenceye alacak yasal ve siyasal zeminlerin güçlendirilmesi için, parti kapatmak değil halkın temsilinin önündeki engelleri kaldırmak için sesini barışın sesine kat…

Herkes barış istiyor. Ülkenin her yanında aynı umutlu bekleyiş var. Eşit olacağız, özgür olacağız, kardeş olacağız!

İstanbul’un orta yeri Taksim’de buluşalım. Açalım barış bayraklarımızı, bu toprakların her dilinden türküler söyleyelim. Biraz daha yükseltelim sesimizi! Hem halaylara oyunlara duralım, hem yürüyelim…

Sen de aramızda olursan barış güçlenir. Sesimiz yeterince güçlenirse herkes duyar. Herkes gerçekten isterse barışı kazanırız…