Home , Haberler , Suzan Zengin’in tutukluluğuna devam!

Suzan Zengin’in tutukluluğuna devam!

İSTANBUL | 29 – 08 – 2010 |  29 Ağustos 2009 tarihinde gözaltına alınarak tutuklanan gazetemiz İşçi- Köylü’nün Kartal Büro çalışanı Suzan Zengin’in serbest bırakılması talebi ile duruşma öncesinde bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

26 Ağustos Perşembe günü saat 9.30’da Beşiktaş İskele Meydanı’nda bir araya gelen Suzan Zengin’in yoldaşları ve dostları, Zengin’le birlikte tüm tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi.

Eylemde “Suzan Zengin serbest bırakılsın” yazılı İşçi-Köylü Gazetesi imzalı bir pankartın yanı sıra DİSK Emekli-Sen İstanbul Şubeleri de “Devrimci düşünce suç değildir! Üyemiz Suzan Zengin serbest bırakılsın” yazılı, Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi de “Devrimci basın susturulamaz, Suzan Zengin serbest bırakılsın” yazılı pankartlar açtı.

Eylem İşçi-Köylü gazetesi adına yapılan bir basın açıklaması ile başladı. Açıklamada devrimci, sosyalist ve yurtsever basın çalışanı 37 gazetecinin hapishanelerde tutuklu bulunduğuna dikkat çekilerek Suzan Zengin’in bu gazetecilerden sadece biri olduğu dile getirildi. Ve devrimci ve sosyalist basın üzerindeki baskılar protesto edilerek tutuklu gazetecilerin ve Suzan Zengin’in serbest bırakılması istendi.

Ardından söz alan Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi’nden Temel Demirer baskılara inat mücadeleye devam edileceğini ifade etti.

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu adına konuşan Necati Abay da basın örgütlerini duyarlı olmaya çağırdı.

Basın açıklamasına Belge Yayınlarından Ragıp Zarakolu, Deri-İş Genel Merkezi, Devrimci Demokrasi gazetesi, Kızılbayrak Gazetesi, Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri ve Yeni Demokrat Kadın da destek verdi.

Eylem “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganı ile sona erdi.

Açıklamanın ardından kitle saat 10.00’da görülecek duruşmaya katılmak üzere DGM’ye hareket etti.

Duruşma boyunca tüm sanıklar ve tanıklar dinlenerek ardından karar açıklandı. Dava sunulan tüm kanıtlara rağmen Şubat ayına ertelenerek hukuksuzluğun devamı sağlandı. Duruşma sırasında savunmasını okuyan Suzan Zengin sosyalist kimliğini gizleme gereği duymadığını, bunun bir suç olmadığını, İşçi Köylü gazetesi Kartal bürosunda çalıştığını hatırlatarak iddianamedeki çelişkileri ortaya koydu.