Home , Avrupa , Mannheim ve Frankfurt’ta Türk Devleti Protesto Edildi

Mannheim ve Frankfurt’ta Türk Devleti Protesto Edildi

Haber Merkezi |16.12.2018| T.C. ordusunca Maxmur ve Şengal bölgelerine gerçekleştirilen bombardıman, Almanya’nın Mannheim ve Frankfurt kentlerinde gerçekleştirilen miting ve yürüyüşlerle protesto edildi.
Mannheim’da Türk devleti ve temsilcilerinin işgalci politikaları başta Kürt halkı olmak üzere ezilenleri yıldıramayaçağını, aksine her saldırının akabinde devrimci, komünist ve yurtseverler başta olmak üzere ezilenleri mücadeleye bir nebze daha kenetlenmesini sağladığını ve kuşkusuz zaferin ilerici halkların olduğu dile getirildi. Miting boyunca „Hoch die Internationale Solidaritaet!, Biji Berxwedan a Rojava!, Deutschland Finanziert Türkei Bombardiert! ve birçok türkçe, almanca ve kürtçe sloganlar haykırıldı.

Eylem izinsiz olduğu iddiasıyla Alman polisince engelenmeye çalışılsa da, tüm çabalarına rağmen eylem sonuna kadar sürdürüldü.

Frankfurt Anagar önünde başlatılan yürüyüşte, Türk devletinin yaptığı saldırılar hakkında bilgiler verildi ve yapılan saldırının faşist Türk devletinin Kürt ve ezilenler üzeinde poltikalarının devamı olduğu dile getirildi. Konuşmalarda ayrıca Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecrit politikasına derhal son verilmesi gerektiği, bu talep yerine getirilmeyene kadar Strazburg’ta süresiz açlık grevine devam edecekleri vurgulandı.

Anagar önünde sloganlarla yürüyüşe geçen kitle, kent merkezinde bulunan açlık grevi çadırında bir miting ger.ekleştirdi. Enternasyonalist Birlik tarafından Türkçe ve Almanca yapılan konuşmada, faşizme karşı her alanda direnişlerin olduğu, başta 3. Havalimanı işçileri olmak üzere emek ceğhesinden de yükselen direnişleri sahiplenmek gerektiği dile getirildi. Yapılan konuşmada Kürt coğrafyasında yükselen direnişin, Türkiye’nin fabrikalarında ki sınıf mücadelesi ile birleştirilmesi gerektiği ve Almanya’da da işçi ve emekçilerin direnişi içinde yer almak gerektiği vurgulandı. Konuşma „mücadeniz mücadelemizdir!“ sloganı ile sonlandırıldı. Açlık grevi yapanlar adına yapılan konuşma sonrasında miting sonlandırıldı.