Home , Avrupa , Newroz Piroz be! Yaşasın Newroz!

Newroz Piroz be! Yaşasın Newroz!

|20.03.2017 İsviçre|  İsviçrenin bir çok bölgesinde .emirci Kawa nın isyan ruhu ile Newroz etkilinliğinin yapılacağı salona giden kitle coşku ile Newroz`u kutladı.

19 Mart saat 14.00 de Fribourg şehrinde „Newroz Berxwedean`e, Berxwedean Jiyane „ şiarı ile örgütlenen Newroz bayramı kutlamasına katılmak isteyen kitlenin Newroz salonunu doldurması ile başlayan etkinlik, açılış konuşması ve saygı duruşu ile devam etti.
Direnerek özgürlük düşü uğruna seve seve aramızdan ayrılanlar şahsında marşlar eşliğinde yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından hazırlanan kültürel programlarla devam etti. Müzik, Folklor, sinevizyon gösterimi ve yapılan konuşmalar esnasında Partizan da bir mesaj okudu. „Sonsuz, sınırsız eşitlikler için mücadele edenlerden aldığımız inançla, başkaldırı ve özgürlüğün simgesi olan Newroz Bayramını Partizan Coşkumuzla selamlıyoruz.“ diyerek katılım sağlayan herkesi Newroz Bayramı vesilesiyle Partizan adına selamladı. Lozan`la başlayan katliamlarla dolu tarihimizden örnekler vererek bugünlere gelen kürt ulusunun eşsiz direnişine vurgu yaparak sözlerine devam etti. „Kaypakkayanın ardılları, Partizan olarak diyoruz ki, tek şart, faşizme karşı birlikte mücadeledir. Newroz`un ateşini sandıklara taşıyarak AKP`yi Hayır oylarımızla yakalım“ sözleriyle İsviçrede 27 Mart 9 Nisan tarihleri arasında yapılacak referandum oylamasında güçlü HAYIR vurgusu yaparak konuşmasını sonlandırdı.
Hazırlanan programın yanı sıra Newroz alanını dolduran Türkiye Devrimci Hareketinde saygın yerleri olan Devrimci kurumlarda Dayanışma içinde hep bir arada durarak bilgilendirme ve kitap stantları ile güzel bir görüntü verdi.
Newroz etkinliği hazırlanan kültürel programın son bölümündeki Ferhat Tunç`un sahne almasının ardından kapanış konuşması ile sonlandırıldı.