Anasayfa , Avrupa , Suruç şehitleri Londra`da anıldı
Suruç şehitleri Londra`da anıldı
Suruç şehitleri Londra`da anıldı

Suruç şehitleri Londra`da anıldı

Suruç katliamında şehit düşen 31 genç Londra’da Göçmen İşçiler Derneğin’de düzenlenen anma etkinliğinde anılıyor.

Suruç şehitleri Londra`da anıldı

Suruç şehitleri Londra`da anıldı

Londra Gik-Der binasında düzenlenen anma etkinliği öncelikle şehit düşen gençler ve özgürlük mücadelesinde hayatını kaybedenler  saygı duruşu ile başladı.  Saygı duruşunun ardından Kurum ve dernek yetkililerinin konuşmalarına geçildi.

MLKP sözcüsü yaptığı konuşmada, AKP rejimi tarafından yapılan baskı rejimlerinin Cemevi-Cami projeleri ile Erdoğan ve AKP Hükümeti’nin farklı din ve kültürlerden insanlara diktatörlük rejimi dayatmalarının uygulanmaya çalışıldığı, insanların inanç ve fikir ve düşüncelerine saygı gösterilmediği söyleyerek, amaçları sadece Kobane’de kütüphane ve çocuk bahçesi kurmak olan gençlere AKP Hükümeti’nin yürüttüğü siyasal politikaların sonucu olarak Kobane’deki inşa Sürecine karşı çıkılmasına rağmen, sahip çıkılacağını vurguladı.

Demokratik Güç Birliği Platformu’na üye olan kurum yönetici ve temsilcileriden bazıları da etkinlikte konuşma yaparak Suruç katliamını ve son iki gündür gündemde bulunan Gazi mahlallesi olaylarını kınadı.

Suruç şehitleri Londra`da anıldı

Suruç şehitleri Londra`da anıldı

AKP ve IŞİD’in Ortadoğu ve Kürdistan üzerinde yaptıkları planların Kobane’de verilen dayanışma ile yıkıldığı ve gelinen noktada AKP Hükümeti’nin Planlarını savaş yönüne çevirmesine neden olmuş ve Türkiye’nin her yerinde kaos ortamı yaratıldığı vurgulandı.

Türkiye’de yapılan saldırıların Avrupa’ya da yansıyabileceği belirtilirken, AKP Hükümeti’nin Kürtler üzerinde yürüttüğü saldırıların ve baskıların bugün; gelinen noktada Türkiye’de yaşamakta olan tüm demokrasi, Barış ve özgürlük yanlısı, farklı inanç ve kültürlere uygulanması ile AKP Hükümet’i ile farklı düşünen tüm kesimleri hedef almakta olduğu açıklandı.

Erdoğan ve AKP Hükümet’inin IŞİD ile aynı temel ilkelere Dayalı olarak Sünni rejimi ile Türkiye’de yaşayan tüm halklar üzerinde baskı yapıldığı, bu bağlamda Alevîleri kendi kontrollerine alabilmek için Cami-Cemevi projesini ortaya attığı ve Alevi inancına yönelik saldırıların bugün Gazi Cemevi’de Polis tarafından atılan kurşunların Süriye’de ve Suruç’taki saldırılardan hiç bir farkı olmadığı vurgulandı.

KOBANE Düştü, düşecek… Söylemlerine rağmen, Kobane’deki verilen mücadele ile tüm halklar Işığa doğru yürürken; Türkiye’de AKP Hükümet’i ile ülkenin karanlığa doğru gittiği vurgulandı.

Kaynak: http://www.telgraf.co.uk/suruc-sehitleri-gik-derde-anildi.html