Anasayfa , Avrupa , Suruç Katliamı, İsviçre’de Kitlesel Lanetlendi!

Suruç Katliamı, İsviçre’de Kitlesel Lanetlendi!

BASEL„Beraber Savunduk, Beraber İnşa Edeceğiz“ şiari ile Suruç da biraraya gelen SGDF’lilerin basın açıklaması esnasında yapılan katliam, Avrupa’nın her yerinde eş zamanlı yapılan eylemlerle Katliam lanetlendi.

İsviçre’nin Zürih, Bern, Basel ve Lozan da şehirlerinde kitlesel katılımlarla katliam protesto edildi.

 

Sözümüz söz onların umutlarını zafere taşıyacağız!

 

BASEL:

BASELBasel Clara’da bir araya gelen Devrimci, Demokrat halkımız Suruçtaki katliamı protesto yürüyüşü yaparak öfkenin ve acının anı olarak tepkilerini haykırarak Fasişt TC devletinden bunun hesabın sorulacağını tek yürek olarak dile getirdi.

AVEG-KOM adına yapılan konuşmada bunun tek suçlusu devlettir. Katilin kim olduğunu hepimiz biliyoruz. Gün birlikte hareket etme günüdür. Bu katliamlar bize yabancı degil er geç hesabıda sorulacaktır. Acıklamasıyla kitle yürüyüşe başladı. Sloganlarla kitlenin öfkesi doruktaydı.En son Marktplatz da toplanna kitle kürdistanda ve devrim yolunda şehit düşenler için saygı duruşu yapıldı.

SYKP, İDHF, İTİF, Kürt Toplum Merkezi, Basta adına yapılan açıklamalarda; “Türk Devletinin katliamcı ve fasişt yüzü teşhir edildi. Bizler ezilen halklar olarak onların anılarına bağlı kalacağımıza yemin ederken sen sarayda padişah ol. Ama şehit düşenler seni o saraydan bir soytarı olarak çıkaracaklar. Her zorun bir doruk noktası vardır. Bu genclik o doruğa yürümektedir. Saray cocuklarının sahıp olduğuna sahip degildir gençlerimiz. Onlar Kobande , Rojovada, Somada, Amedde, Surçta halkı ve halklar için mücadele ediyorlardı burjuva sınıfa karşı kendi sınıfının saflarında. O güzel günler süzünle gelecek çocuklar” denildi.

ATİK adına yapılan konuşmadaAcımız ve öfkemiz büyük,Katiller halka hesap verecekler” denilerek,” Avrupada ve heryerde SGDF ve ESP ile dayanışmak, sokağa çıkarak tepki ortaya koymak önemli ve gereklidir. Suruç’ta yeni bir yaşamın inşası için yola koyulanların katledilmesi karşısında öfkemiz büyük acımız derindir” denilerek “Acılarımızı direnişi büyüterek “azaltacak” yeni bir yaşamı inşa ederek yaralarımızı saracağız. Faşist katliamda yaşamını yitirenlerin özlemlerini gerçekleştirebileceğimiz tek yol budur”

ZÜRİH:

ZÜRİH

500 kişinin katıldığı eyleme „Beraber Savunduk Beraber İnşa Edeceğiz Katliamların hesabını soracağız!“ yazılı pankartla saat 18.00 de Zürih TC. Konsolosluğunun önünde toplanan kitle, ana yolu trafiğe kapatması ile kısa süreli gerginlik yaşandı.

„Şehid Namırın, Katıl Devlet Hesap Verecek“ vb sloganların coşkulu bir şekilde atılması ile devam eden eylem Almanca, Türkçe okunan metinlerin ardından, şehir merkezine doğru yürüyüşe geçmesi ile eylem devam etti. Coşkulu bir şekilde gerçekleşen eylemde „Direniş Yaşayacak, Direniş Kazanacak!“ sloganlartı ile bitirildi.

 

Bern ve Lozan :

LOZAN

Bern TC. Büyükelçiliği ve St. Laurent Kirche önünde toplanan devrimci demokrat yurtseverler Suruç da gerçekleşen katliamı Lanetlemek için biraraya geldi. Saat 18.00 de başlayan eylem yapılan konuşmaların ardından alkış ve sloganların sona erdi.